Hjem / Nyheter / Verdens vakreste fornyes
Både Range Rover Velar (t.v.) og Jaguar F-Pace fornyes. (Alle foto: Jaguar)
Både Range Rover Velar (t.v.) og Jaguar F-Pace fornyes. (Alle foto: Jaguar)

Verdens vakreste fornyes

Jaguar Land Rovers to prisbelønte SUV-modeller får seg et løft med blant annet nye motorer og mer teknologi.

Designmessig kan vi trygt slå fast at bilprodusenten traff blink med SUV-modellene Jaguar F-Pace og Range Rover Velar. F-Pace ble kåret til årets vakreste bil i 2017, mens Velar tok over tittelen som den vakreste i 2018. I tillegg har Range Rover Evoque og Jaguar F-Type også blitt kåret til årets designbil tidligere.

Annonse

Så Jaguar Land Rover lar det designmessige ligge når de oppdatere F-Pace og Velar, noe som er smart. For hvorfor fikle med noe som (nesten) er perfekt?

Det er først og fremst motor, innsiden og teknologien som får et løft med 2019-modellene.

Velar er det ferskeste familiemedlemmet i SUV-familien til Range Rover, og kom altså i fjor. Men den får likevel en oppdatering allerede nå, og som vil gjelde 2019-modellene som allerede er på vei.

Verdens vakreste bil får to nye motorer ‒ en bensin og en diesel ‒ samt at mengden med sikkerhetsutstyr økes.

2019-versjonen får adaptiv cruise contol med styringskontroll som fungerer helt opp i 180 km/t som standard, og systemet bygger på dagens adaptive cruise control med filsentrering som holder bilen midt i filen og holder avstand til bilen foran. Også et stop & go-system kommer som standard i 2019-modellen, og dette holder automatisk følge med bilen foran.

Annonse

Velar får også det radarbaserte nødbremssystemet Jaguar Land Rover kaller High Speed Emergency Braking, og fungerer slik at mellom 10- og 160 km/t vil bilen gi en alarm og om det blir nødvendig nødbremse.

Modellen får også ryggekamera bak og andre parkeringshjelpemidler både foran og bak, og bilen blir dermed enklere å parkere.

I tillegg er det nå mulig å bestille bilen med Adaptive Dynamics-systemet som registrerer hjulenes bevegelser 500 ganger i sekundet og karosseriet 100 ganger, og som vil gjøre kjøreturen ende mer komfortabel.

Jaguar Land Rover presenterer også en ny 3,0-liters dieselmotor på 275 hestekrefter, samt en ny V6 bensinmotor på 340 hestekrefter.

Bestselgeren hos Jaguar er F-Pace, en modell som kom i 2016.

Også 2019-modellen av den får de samme teknologiske hjelpemidlene som Velar, altså både adaptiv cruise control, nødbremsesystem og parkeringshjelpemidler.

Men Jaguar har også sett på kupéen, og funnet ut at det ikke står helt i stil til det sportslige og lekre utseende. Så F-Pace får nå et nytt Touch Pro infotainmentsystem med en 10-tommers skjerm, nye seter, rammeløs bakspeil, opplyst døråpning og annet «småsnacks».

På motorsiden har de ikke gått så drastisk til verks som med Velar, men de har nå montert inn partikkelfilter i alle bensinmotorene som skal gi mindre utslipp.

Den store nyheten for F-Pace er imidlertid at muskelversjonen som ble vist fram under den internasjonale bilutstillingen i New York endelig er klar. SVR-versjonen har en V8 på 550 hestekrefter og et dreiemoment på 680 Nm, og gjør 0-100 km/t unna på solide 4,3 sekunder. Skulle du befinne deg i Tyskland og Autobahnen kan du gasse på helt opp til 283 km/t, noe som bør holde til å passere de aller fleste rundt deg.

F-Pace har for øvrig hanket inn 70 internasjonale priser så langt ‒ det kan vel knapt nok noen andre modeller vise til.

Vi kan jo ikke skrive en sak om to av verdens vakreste biler uten å vise de fram. Så her har vi samlet noen bilder av Range Rover Velar og Jaguar F-Pace.

Range Rover Velar:

Jaguar P-Pace:

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Et tysk forbrukerråd etterlyser norske eiere for et gruppesøksmål mot Volkswagen. (Begge foto: VW)

Etterlyser 140.959 norske bilkjøpere

Et tysk forbrukerråd etterlyser nå norske bileiere som vil være med på et tysk gruppesøksmål …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *