Annonse
HjemNyheterVarsler om barn i baksetet

Varsler om barn i baksetet

I USA har de vedtatt en lov som sier at førerne må sjekke baksetet før de forlater bilen. Det er kanskje ikke så rart? Ifølge Hyundai har 38 barn bare i USA dødd av heteslag i overopphetet biler i år.

Siden 1994 har 800 barn dødd av dette, og i 55 prosent av tilfellene var ikke foreldrene klar over at barnet var i bilen.

Eksperter sier at det kun er snakk om minutter før det verste kan inntreffe, og at barns kroppstemperatur øker tre-fire ganger raskere enn en voksen.

Nå innfører Hyundai et flere trinns varselssystem for å unngå at barn blir sittende igjen i baksetet.

Saken fortsetter under Annonsen

De introduserer en barnevarsler.

Først blinker det en påminnelse i panelet om at føreren må huske å sjekke baksetet. Om den oversees, noe mannen i videoen øverst gjør, og det faktisk er et barn i baksetet vil bilen begynne å tute og blinke med lysene

Om også disse advarslene ignoreres, har Hyundai en aller siste en.

Nemlig å sende et Blue Link-varsel til smarttelefonen som er koblet opp mot Blue Link-systemet fra Hyundai.

Bilprodusenten sier at de har bygd inn et system med ultrasonisk sensor som hjelper til med å plukke opp barnebevegelser, og deretter gir varslene.

‒ Baksetevarsleren er nok et eksempel på hvordan vi i Hyundai gjør ting bedre. Dette systemet er første trinn for å avverge en tragedie. Vi skjønner at en dårlig avgjørelse og litt ukonsentrasjon bare et lite øyeblikk kan få forferdelige konsekvenser, sier Mike O’Brien hos Hyundai USA.  

Systemet skal inkluderes i modeller fra 2019, sier Hyundai.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse