Annonse
Hjem Nyheter Vant Top Gear-pris før den har kommet ut

Vant Top Gear-pris før den har kommet ut

Det er vel ikke helt vanlig å dele ut en pris til en bil som fortatt ikke har kommet? Men nettopp det har Top Gear gjort.

Det britiske BBC-magasinet har nemlig kåret sin «Pocket Rocket of the Year», altså årets lommerakett. Og det er neste års Volkswagen Up GTI som stikker av med den. Og dette er altså en bil som ikke kommer før neste år.

Men takket være den enorme populariteten Top Gear oppnådde med programmene sine ledet av Jeremey Clarkson har de faktisk fått teste en pre-produksjon av den nye modellen i av alle land Skottland.

Og den imponerte de så mye at den altså er tildelt lommeraketten-prisen.

«Dette er en så useriøs og morsom bil som Volkswagen ikke har laget på mange tiår», heter det fra ekspertene i Top Gear.

Saken fortsetter under Annonsen

Up GTI er en slags hyllest til Golf GTI, og kommer 41 år etter at den ikoniske modellen debuterte. Up GTI har for eksempel 115 hestekrefter, mens Golf GTI Mk1 lanserte i 1976 hadde 110 hestekrefter.

Den er også kompakt, har lav vekt, godt veigrep på bakre aksel og den røde GTI-stripen over grillen. Dette kunne like gjerne vært en beskrivelse av Golf GTI Mk1.

Up GTI veier 997 kilo, har en toppfart på 200 km/t og gjør 0-100 km/t på 8,8 sekunder. Sa vi Mk1?

En annen pris fra Top Gear er «årets hyperbil», altså det råeste du finner. Den gikk til Bugatti Chiron, bilen som nylig var innom Oslo Motor Show.

«Sparket fra 0-161 km/t er galskap, men måte den bare bulldoser seg gjennom de neste 161 km/t er bare grøssende, og det fortsetter bare», sier juryen.

Top Gear har kun delt ut hyperbil-prisen fem ganger siden 2006 (det er ikke alltid det lages råe nok biler), og Bugatti kan smykke seg som dobbeltvinner. Bugatti Veyron 16.4 tok den aller første i 2006.

Ok, det var de morsomme prisene. Hva med den litt mer kjedeligere familie-SUV-prisen? Ja, den som faktisk betyr mest for forbrukerne.  

Den stakk Skoda Kodiaq av med. Den som det samme magasinet kåret til årets bil i 2016.

‒ Skoda Kodiaq er et brilliant gjennomtenkt og vellagd produkt, sier sjefredaktør Charlie Turner.

Det er ikke bare Top Gear som har satt pris på den store SUV’en som kom tidligere i år. Den har vunnet flere priser, deriblant i Auto Express og What Car?

Honda Civic Type R kan smykke seg med den kanskje mest prestigetunge prisen til BBC’ Top Gear, nemlig årets bil. Og i år har samtlige 22 redaktører i den internasjonale utgavene til magasinet også fått stemt, og der vant den også. Så dette er virkelig en verdig vinner.

«Civic Type R er ikke bare årets «Hot Hatch», men årets beste bil», heter det fra juryen.

Altså tre priser på modellen. Et hattrick. Eller kinderegg om du vil.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,817FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker