Annonse
Hjem Motorsport Vant med ett hjerteslags margin

Vant med ett hjerteslags margin

Thierry Neuville sikret seg seieren i Sardinia med en av rallysportens aller minste vinnerdifferanse.

Hjertet slår i snitt sånn cirka en gang per 0,8 sekund, og etter 314 kilometers kjøring i Rally Italia skilte det fattige 0,7 sekund mellom de to raskeste, Thierry Neuville og Sebastien Ogier.

Faktisk ledet franske Ogier med 0,8 sekund før den aller siste «Power Stage»-prøven, men belgiske Neuville slo tilbake da han satset alt på den avsluttende prøven.

Og selv om Hyundai’en faktisk var på to hjul i en av svingene klarte Neuville oppgaven, og var 1,5 sekunder raskere enn Ford-føreren på den prøven, og altså 0,7 sekund foran totalt.

‒ Jeg ga alt. Jeg må takke teamet for en god bil, og det å være først på veien kan være svært vanskelig, sa Neuville.

Saken fortsetter under Annonsen

Regjerende mester Ogier var selvsagt ikke like fornøyd etter å ha ledet store deler av rallyet, og forsvant raskt ut av målområdet.

Neuville er lagkamerat av Andreas Mikkelsen, og det var nordmannen som startet Rally Italia best. Mikkelsen ledet etter flere av de innledende fartsprøvene, men på SS7 fikk han igjen problemer med bilen og vinnersjansene forsvant. Da lå han på andreplass, og han endte Rally Italia med å vinne to av de 20 fartsprøvene.

Mads Østberg i Citroën gjennomførte et solid rally, uten å være med helt i toppen. Østberg endte til slutt på 5. plass, drøye tre minutter bak Neuville.

Sammenlagt har den belgiske Hyundai-føreren koblet et grep om tittelen, og har innkassert 149 poeng så langt. Ogier er nummer to med 122 poeng, og Ott Tänak hos Toyota er tredjemann med 79 poeng. Mikkelsen er nummer seks med 54 poeng, mens Østberg kun har kjørt tre VM-runder så langt.

Neste VM-runde i WRC er Rally Finland som kjøres i slutten av måneden.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker