Annonse
HjemNyheterVanskelig start for Mikkelsen

Vanskelig start for Mikkelsen

Først havnet han utenfor veien, og deretter stoppet bilen. Andreas Mikkelsens start på 2018-sesongen i rally-VM ble av den vanskelige sorten.

Årets sesong blir den første fulle i en Hyundai i20 for nordmannen, og selv om totalen ble en skuffende 14. plass var det noe positivt å ta med seg fra Rally Monte Carlo.

Han innledet nemlig det veldig vanskelige Rally Monte Carlo med å være nest raskest på den aller første fartsprøven torsdag, bare slått av totalvinner og regjerende verdensmester Sebastien Ogier.

Årets første fartsprøveseier kom på SS9, hvor han var hele 22,2 sekunder foran Ogier på andreplass.

Men da var allerede totalsjansene forsvunnet.

Saken fortsetter under Annonsen

De forsvant nemlig fredag. Først bommet han på et kryss og endte av veien, og deretter takket dynamoen for seg og bilen stoppet rett og slett. Dermed måtte han bryte fredagens etappe.

Den eneste muligheten for VM-poeng var dermed «Power Stage», den avsluttende prøven hvor det også deles ut VM-poeng. Mikkelsen satset alt på den, og fikk betalt via en tredjeplass der bak Kris Meeke i Citroën og lagkamerat Thierry Neuville i Hyundai.

‒ Vi sparte dekk for denne, og selv om det tørket opp som var litt negativt for oss så er jeg fornøyd. Det var den beste følelsen rent kjøremessig jeg har hatt i bilen så langt, sa han.

Kongen av Monte Carlo er Ogier, som sikret seg sin femte seier på rad. Ford Fiesta-føreren var til slutt 58 sekunder foran Ott Tanak i en Toyota Yaris, mens Jari-Matti Latvala ble nummer tre, 1,52 minutt bak. Neuville ble beste Hyundai på femteplass, mens Ole Christian Veiby i WRC2 måtte bryte etter å ha havnet i problemer på SS11. Da lå han på andreplass i klassen.

Det var en lagkamerat i Skoda Fabia som tok en soleklar seier i den klassen, Jan Kopecky.

Rally-VM forflytter seg nå til Sverige for årets eneste rene snørally. Det rallyet kjøres i midten av februar.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse