Annonse
HjemForbrukerVannvittig kjøring

Vannvittig kjøring

Drikk og kjør. Ja, du leste rett. Og ja, vi vet at det heter «vanvittig». Men alt dette handler om er å drikke vann før man kjører bil.

En studie fra 2015 publisert av Loughborough University viser at dehydrerte førere gjorde de samme feilene som de som var alkoholpåvirket gjorde.

Gjennom de to testdagene gjorde de unge testførerne i snitt 47 feil, men dette mer enn doblet seg da de gjorde de samme testene mens de var dehydrerte. I snitt 101 førerfeil. Ifølge studien er det på nivå med de som er alkoholpåvirket med en promille med 0,08 prosent. Altså ikke fulle førere, men likevel ikke bra.

Feilene besto for det meste av sen bremsing, ustabil kjøring i kjørefeltet og utilsiktet kjøring ut av veifeltet.

En annen studie fra 2013 gjennomført av to Universiteter, påviste en forbløffende effekt av å drikke en halv liter vann før mentale oppgaver. Testpersoner som gjorde dette hadde en reaksjonsevne på 14 prosent bedre enn de som ikke gjorde det.

Saken fortsetter under Annonsen

Problemet er at vi ikke vet at vi er dehydrert. Så hvordan finner vi det ut?

Jo, symptomene kan være tretthet, svimmelhet, hodepine og tørr munn.

Men går det som Nissan håper vil du i framtiden få beskjed om at det er fare på ferde. De har inngått et samarbeid med det nederlandske designfirmaet Droog, og har integrert et tekstilbelegg med svettesensorteknologi kalt SOAK i crossoveren Nissan Juke.

Ved å bruke denne teknologien på rattet og forsetene i bilen har de skapt et varselsystem som sier fra til førerne om at de må drikke mer vann.

Bilprodusenten har dog ingen umiddelbare planer om å inkludere denne teknologien i modellene sine, men vi kan jo håpe at det kommer en dag.

Se hvordan det hele fungerer i videoen helt øverst i saken.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse