Annonse
Hjem Nyheter Utbredt bulk og stikk

Utbredt bulk og stikk

Fy, dere som bulker andre biler og bare stikker av. Og dere er det mange av!

I snitt bulkes det en parkert bil hvert 9. minutt her i Norge, altså så hyppig at det nesten ikke er til å tro.

Men ifølge tall fra Finans Norge får faktisk 60.000 biler parkeringsbulker hvert eneste år, og totalt koster dette forsikringsselskapene svimlende 600 millioner kroner i erstatninger.

Å komme borti en parkert bil kan skje den beste, og er et ærlig uhell som jo tross alt ikke er en veldig alvorlig greie.

Men så har vi disse som bulker og stikker av da.

Saken fortsetter under Annonsen

– I mange av tilfellene stikker den som forårsaker bulken av, uten å legge igjen kontaktinformasjon. Da blir bileieren selv sittende igjen med regningen og må betale selv eller ta det på egen forsikring, sier Andrea Lervik Lystad, skadesjef motor i Codan Forsikring.

At det er forskjell på liv og lære viser en fersk undersøkelse Norstat har gjennomført for Codan, for her har de vært frekke nok til å spørre respondentene både om de har fått parkeringsbulk eventuelt skrape i lakken eller noensinne påført en parkert bil slike skader.

16 prosent svarer at de har opplevd å få skade på parkert bil, mens kun 2 prosent svarer at de selv har vært skyld i slike skader.

Hmmm.

– Noen har kanskje ikke vært klar over at de har bulket borti en annen bil. Men det er antagelig også flere som ikke ønsker å innrømme at de har bulket borti en annen bil, selv ikke i en anonym undersøkelse, sier Lervik Lystad.

Og utvikling er ikke akkurat positiv den heller.

Antall biler med parkeringsskader har nemlig økt med 2.400 biler fra 2016 til 2018, en økning på 4 prosent.

I samme periode økte utbetalingene fra 500- til 600 millioner kroner, altså en økning på solide 20 prosent.

– Når erstatningsbeløpene har økt så mye, skyldes det trolig at flere nye biler er blitt skadet. Nye biler repareres i større grad enn gamle og det kan koste mer å få disse reparert. Bilene har også gjennom årene blitt bredere, slik at det også skal mindre til før man bulker borti noe i trange parkeringshus, forklarer Lervik Lystad.

Som vanlig er eksperttipset å rygge inn når du skal parkere bilen.

‒ For å unngå å få egen bil bulket, bør du unngå å parkere ved siden av biler med mange bulker, og store biler som trenger stor plass for å komme seg ut. Hvis det er mulig, bør du parkere i parkeringshus med overvåkningskamera. Da er det mindre sannsynlig at noen vil prøve å stikke av etter å ha bulket bilen din, råder Lervik Lystad.             

Og husk, karma lurer rundt neste sving om du bulker og stikker. Og du vil helst ikke ha dårlig karma, vil du vel?

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,795FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker