Annonse
Hjem Nyheter Unik superbil hyller formel 1-legende

Unik superbil hyller formel 1-legende

Hva gjør en som har mer enn nok cash og er en stor fan av Ayrton Senna? Jo, bygger seg en superbil som hyller den første bilen legenden ble verdensmester i.

For 30 år kom det definitive gjennombruddet for en av de mest legendariske formel 1-førerne verden har sett.

I 1988 hadde Ayrton Senna forlatt Lotus til fordel for McLaren, og bilen brasilianeren rattet en bil som skulle bli nesten like berømt ‒ en rød og hvit formel 1-bil med Marlboro skrevet på hele bakvingen ‒ «Marlboro-bilen».

Pakken ble dynamitt. Senna satte ny rekord med å vinne 8 løp det året, og slettet også formel 1-rekorden for fleste pole ‒ han startet først i 13 av de 16 løpene.

Selv om franske Alain Prost faktisk ga han god kamp, ble det hele tronet med VM-tittelen.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette var den første av tre titler han tok, før han omkom i en ulykke under San Marino Grand Prix kun 34 år gammel.

Men legenden lever videre, og nå blir han hyllet på med en helt spesiell superbil.

En stor fan har nemlig tatt ting helt ut, og tok kontakt med McLaren for tre år siden. Han ville gjerne ha en superbil som var mest mulig lik sigarettbilen MP4/4, og det innebar langt ifra kun lakkfargen.

Han (eller henne, hva vet vi?) ville også at kjøreegenskapene og kraften også skulle være mest mulig lik en formel 1-bil, og resultatet ble altså denne:

Man skulle kanskje tro at bilen var en McLaren Senna, denne ultimate superbilen bilprodusenten selv har hedret Senna med, men den er faktisk for ny. Da kunden kom med bestillingen til McLaren Special Operations (MSO) fantes den ikke, så det ble en P1 GTR.

MSO-avdelingen som bygger alle spesialmodellene gikk utrolig grundig til verks, og brukte ikke mindre enn 800 timer kun på lakkeringen og utsmykningen. Det inkluderer startnummer, brasiliansk flagg, Senna-logoer og diverse andre spesielle utsmykninger, og den er for eksempel utstyrt med et varmeskjold i 24 karats gull.

Bilen har faktisk også fått et helt eget navn ‒ Beco. Dette var kallenavnet som familie og venner brukte på Senna, og den nye eieren har også fått navnet godkjent av disse.

Beco er enda mer tunet enn en vanlig P1 GTR, og har fått både mer krefter og bedre aerodynamikk som gir 800 kilo marktrykk.

På innsiden er det lettvektsseter fra hyperbilen McLaren Senna og et ratt som skal minne om F1, og de som setter seg inn kan lese sitatet «I am not designed to finish 2nd or 3rd… I am designed to win» i døråpningen.

Eieren bestilte seg også en matchende hjelm, så det er åpenbart ingen detaljer som skal ødelegge helhetsuttrykket.

Hva moroa kostet sier heldigvis ikke McLaren noe om.

Her er flere bilder:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker