Annonse
HjemNyheter«Ukjent» bil ble årets vakreste

«Ukjent» bil ble årets vakreste

Både BMW X2 og DS 7 Crossback måtte finne seg i å bli slått av en bil de færreste har hørt om.

Hvert år deler franske Festival Automobile International, kjent som bilens moteuke, ut en rekke priser. Under årets festival som akkurat er ferdig hadde de funnet fram til 13 ulike priser som gikk på alt fra bildesign til spesialpriser.

Alle prisvinnerne fortjener selvsagt all mulig heder og ære, men for oss er noen priser litt mer interessante enn andre.

Og den aller tyngste er selvsagt årets mest vakre bil 2017.

Saken fortsetter under Annonsen

Finalefeltet sto til slutt mellom en BMW X2, DS 7 Crossback og Alpine A110. Og som dere skjønner av innledningen var det faktisk Alpine som stakk av med hovedpremien.

Nå kan det kanskje hevdes at dette var en fransk kåring, og at den helfranske juryen bestående av 15 medlemmer muligens bedrev litt «hjemmedømming», men at den nye Alpine A110 er en vakker bil er uansett udiskutabelt.

Alpine er altså et fransk merke som så dagens lys så langt tilbake som i 1955 da en veldig motorsportinteressert ung mann ved navn Jean Rédélé gjorde alvor av planene om å lage biler.

Den spede starten var som med mange andre, nemlig å modifisere andre modeller og gjøre de litt mer spreke og sportslige. Alpine startet både med å lage gatebiler og racingbiler.

Favoritt-merket ble raskt Renault, noe som etter hvert resulterte i at den franske bilprodusenten kjøpte opp Alpine i 1973. Renault eier fortsatt merket.

Hovedmodellen har alltid vært Alpine A110 (den første kom i 1961), som fikk legendestatus da modellen Alpine A110 «Berlinette» vant Rally Monte Carlo hele to ganger, både i 1971 og 1973.

Men siden 1995 har det vært veldig stilt rundt Alpine, mye grunnet Renault har laget sine egne sportslige utgaver av sine modeller.

Tidene forandrer seg heldigvis, og for noen år siden bestemte Renault å satse på Alpine atter en gang. Og takk for det.

For de har tryllet fram noe skikkelig oppsiktsvekkende denne gang.

Nye Alpine A110 er en toseters sportsbil som ikke bare har fokus på prestasjoner, men også på et vakre ytre.

Denne pakken falt altså juryen for, og kåret den til den aller vakreste i 2017. Vi hyller den med disse bilene, og som vanlig når vi putter bilder inn i teksten fortsetter saken under bildene. Ikke hopp av, for da røper vi nemlig den vakreste superbilen.

Jasså, du har lyst å se enda mer? Hva med en video fra de franske alpeveiene der den viser at det er mer enn et vakkert ytre som bor i denne?

Den nest mest ettertraktet prisen er årets superbil. I år sto kampen til slutt mellom Aston Martin V8 Vantage, Ferrari Portofino, Porsche Panamera og McLaren 720S. Fire eksepsjonelle stilige biler.

Og kanskje noe overraskende var det utfordreren 720S som stakk av med tittelen «årets superbil 2017».

Modellen kommer faktisk i tre forskjellige utgaver, 720S, 720S Performance og 720S Luxury, og er den andre generasjonen av McLarens Super Series. Her kan du nyte noen bilder av den flotte superbilen.

Årets utgave var nummer 33 i rekken av Festival Automobile International, og for de som fortsatt tror at det er litt hjemmedømming kan jo sjekke de siste års vinnere litt nøyere.

  • 2017: Alpine A110
  • 2016: Alfa Romeo Giulia
  • 2015: Renault Talisman
  • 2014: Jaguar XE
  • 2013: Alfa Romeo 4C
  • 2012: Mercedes A-klasse
  • 2011: BMW 3-serien berline
  • 2010: Citroën DS4

Riktignok tre franske, men vi finner både britiske, italienske og tyske merker blant de åtte siste vinnerne. Så helt gjennomkorrupt er det iallfall ikke.

Og helt uenig er det ikke mulig å være at Alpine A110 er en vakker bil.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse