Annonse
Hjem Nyheter Uber tar London til retten

Uber tar London til retten

I dag innledes de første rettslige samtalene i saken mellom Uber og Transport for London (TfL).

London strippet Uber for taxilisensen i september, og begrunnet avgjørelsen med «kriminelle handlinger rundt Uber-transporten og manglende bakgrunnssjekker». London har også sagt at de ikke anser sjåførene som selvstendig næringsdrivende, og dermed må Uber betale minimumslønn, innføre betalt ferieordning og sørge for å regulere arbeidstiden for de ansatte.

Avgjørelsen er anket, og mandag innledes den rettslige delen av saken. Dette er kun innledende høringer, og saken vil mest sannsynlig starte for alvor neste år.

I påvente av en rettslig avgjørelse kan Ubers rundt 40.000 sjåfører i London operere som vanlig. En avgjørelse i saken kan ta år.

London er bare et av problemene Uber har kommet opp i. I Norge har de stanset tjenesten Uberpop, men fortsatt er Uberblack og UberXXL tilgjengelig her. Finland nekter Uberpop å drive transport i påvente av nye reguleringer som er på plass neste år, mens de har lagt ned tjenesten i Danmark. De er også under press i en rekke andre land.

Saken fortsetter under Annonsen

Den foreløpig siste hendelsen er fra sist fredag da byen Sheffield i Nord-England suspenderte Ubers lisens fra og med 18. desember etter at selskapet ikke har sendt inn de riktige søknadene.

De har også andre problemer. I november ble det kjent at hackere hadde fått tak i informasjon om 57 millioner personer i et cyberangrep i 2016, noe Uber holdt hemmelig. Den saken etterforskes av statsadvokaten i New York.

Uber ble lansert tilbake i 2009, og er på plass i 77 land og godt over 600 byer. Til sammen er det over to millioner Uber-førere, og det gjennomføres daglig over ti millioner Uber-turer.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker