Hjem / Nyheter / Uber betalte hackere 800.000 kroner
Uber ble hacket, og data om 57 millioner personer falt i gale hender. (Foto: Uber)
Uber ble hacket, og data om 57 millioner personer falt i gale hender. (Foto: Uber)

Uber betalte hackere 800.000 kroner

Uber er i nok en skandale. Selskapet ble hacket og informasjon om 57 millioner personer kom i gale hender uten at de sa ifra om dette.

Ubers løsning på dette var å betale hackerne 100.000 dollar, drøyt 800.000 kroner, og sveipe det hele under teppet, skriver Bloomberg.

Annonse

Dataen som ble stjålet i angrepet som skjedde i oktober 2016 inneholdt navn, epost og telefonnumre til 50 millioner Uber-kunder og sju millioner sjåfører, inkludert 600.000 førerkort-numre.

Dette skjedde på samme tid som amerikanske myndigheter forhandlet med selskapet om å etterforske påstander om brudd på personvernet.

Uber sier nå at de hadde en juridisk forpliktelse til å rapportere hendelsen både til myndighetene og til de som fikk førerkort-numrene stjålet, men at de altså valgte å skjule hendelsen.

Statsadvokat Eric Schneiderman i New York sier til Techcrunch at de har åpnet etterforskning av Uber, et selskap han er godt kjent med.

For tilbake i januar 2016 ble Uber og statsadvokaten enig om en bot på 20.000 dollar etter at selskapet ikke hadde kryptert data som systemet «God View» samlet inn rundt Uber-turene.

Annonse

Selskapet er også i trøbbel i en lang rekke byer, og har mistet lisensen i blant annet London og Oslo på grunn av diverse forhold.

Følg bil24.no på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Ami One Concept er en elektrisk mopedbil med toppfart på 45 km/t. (Alle foto: Citroën)

En elbil for 16-åringer

Citroën viser fram en elbil så liten at man kanskje ikke trenger sertifikat til å …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *