Annonse
Hjem Nyheter Uber betalte hackere 800.000 kroner

Uber betalte hackere 800.000 kroner

Uber er i nok en skandale. Selskapet ble hacket og informasjon om 57 millioner personer kom i gale hender uten at de sa ifra om dette.

Ubers løsning på dette var å betale hackerne 100.000 dollar, drøyt 800.000 kroner, og sveipe det hele under teppet, skriver Bloomberg.

Dataen som ble stjålet i angrepet som skjedde i oktober 2016 inneholdt navn, epost og telefonnumre til 50 millioner Uber-kunder og sju millioner sjåfører, inkludert 600.000 førerkort-numre.

Dette skjedde på samme tid som amerikanske myndigheter forhandlet med selskapet om å etterforske påstander om brudd på personvernet.

Uber sier nå at de hadde en juridisk forpliktelse til å rapportere hendelsen både til myndighetene og til de som fikk førerkort-numrene stjålet, men at de altså valgte å skjule hendelsen.

Saken fortsetter under Annonsen

Statsadvokat Eric Schneiderman i New York sier til Techcrunch at de har åpnet etterforskning av Uber, et selskap han er godt kjent med.

For tilbake i januar 2016 ble Uber og statsadvokaten enig om en bot på 20.000 dollar etter at selskapet ikke hadde kryptert data som systemet «God View» samlet inn rundt Uber-turene.

Selskapet er også i trøbbel i en lang rekke byer, og har mistet lisensen i blant annet London og Oslo på grunn av diverse forhold.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,614FansLik
72FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker