Annonse
Hjem Nyheter Tror selvkjørende biler er rett rundt svingen

Tror selvkjørende biler er rett rundt svingen

General Motors satser tungt på ny teknologi, og tror selvkjørende biler kommer i de neste kvartalene.

GM er en gigant, og produserer faktisk biler i 37 forskjellige land. Vi finner velkjente amerikanske merker som Chevrolet, Buick, Cadillac og GMC under selskapets paraply, men de er mye større enn som så.

De eier australske Holden og de tre kinesiske merkene Baojun, Wuling og Jiefang, samt at de har eierandeler i usbekistanske Ravon.

De styrer altså åtte forskjellige merker, og er involvert i et niende også. Tidligere har de også eid en rekke andre velkjente bilmerker, deriblant Opel og Saab.

I 2017 var GM ifølge Focus2Move den femte største bilprodusenten med 6,8 millioner solgte biler, mens Volkswagen-gruppen på topp solgte 10,3 millioner biler i fjor.

Saken fortsetter under Annonsen

Australske Holden, mest kjent for å lage Opel-varianter som Commandore og Astra, blir et viktig merke for GM i tiden framover. De skal nemlig forske på autonome biler, og blir en viktig brikke på veien til selvkjørende kjøretøy.

Noe en av GM’s presidenter, Mark Reuss, tror er rett rundt svingen.

‒ GM er oppsatt på å bli det første selskapet som kommer med sikre, autonome kjøretøy på markedet. Ikke om noen år, men om noen kvartal. Tro ikke noe annet, vi beveger oss mot en kjørefri framtid ‒ en framtid med sikrere veier og ingen ulykker, sier Reuss.

‒ På samme tid er GM godt på vei til å komme med minst 20 nye elbilmodeller på markedet innen 2023, legger han til.

En selvkjørende bil på nivå 5 trenger ikke ratt og pedaler, og bilen står selv for all kjøring. Hvilket nivå Reuss sikter til er uklart. Slik ser en av bilene til GM’s turdelingssselskap Cruise ut, og det er ganske så imponerende: 

For oss nordmenn er Holden ganske så ukjente, men skal altså være et slags nav i denne satsingen. GM har nå ryddet plass for 150 nye ingeniører i Holden, og totalt blir de dermed rundt 500 ansatte i utviklingsavdelingen.

Og det er ikke så rart at GM satser akkurat på dette merket når det kommer til selvkjørende biler. Australia er gedigent, og har tusenvis av kilometer med vei som går gjennom øde og ubebodd landskap. Det er en tilnærmet perfekt plass å teste ut slik teknologi.

‒ Med den nye satsingen bruker vi nå rundt 743 millioner kroner årlig på utvikling bare i Holden, sier en direktør i Holden, Brett Vivian.

I tillegg til selvkjørende biler vil også Holden utvikle teknologi rundt bildeling og nettverktilkoblede kjøretøy, og blir en av GM’s største utviklingsavdelinger utenfor Nord-Amerika.

Holden er det fjerde største merket i Australia, og solgte i fjor drøyt 90.000 biler. Toyota er størst «down under» med 216.000 solgte biler i 2017, mens Mazda er nest størst med 116.000 biler.

Av merkene til Holden er det Commandore som er den mest populære, og var 8. mest solgt i Australia i fjor med drøyt 23.000 biler.

Australias mest populære bil er Toyota Hilux, som noterte seg for et salg på 47.000 biler i fjor.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker