Annonse
Hjem Nyheter Toyota viser ny sportsbil

Toyota viser ny sportsbil

Den japanske giganten vil blåse liv i sin sportsbilsatsing. Og nå viser de hva de kan med en hybridvariant med et knotete navn.

Modellen heter intet mindre enn GR HV Sports, og er en konseptmodell. Den kan minne litt om GT86-modellen, men har targatak og kun to seter. Og da går tankene til en annen sportsbil fra selskapet.

Den lille sportsbilen har faktisk hentet designmessig inspirasjon fra noe helt annet, nemlig sportsavdelingen Gazoo Racing (GR) sin TS050 Hybrid. Både LED-lyktene foran, aluminiumshjulene og diffuserne bak er løftet fra racingmodellen som kjører langdistanseløp.

Men vi finner også trekk fra legendariske modeller som Toyota 800 og Toyota Supra. Sistnevnte kommer for øvrig snart i en ny utgave.

Saken fortsetter under Annonsen

Bak navnet finner vi Gazoo Racing (GR) og hybrid vehicle (HV). Det blir som kjent GR HV. Og siden det er en sportsbil har de slengt på Sports. GR HV Sports. Enkelt, men likevel knotete.

Hybridteknologien er basert på THS-R (Toyota Hybrid System-Racing), en plattform også TS050 bruker.

Dette er altså en konseptmodell som har plukket litt fra mange av tidligere (og kommende?) modeller. Den har som GT86 bakhjulsdrift, og størrelsen minner også om den nåværende modellen.

Hybridløsningen kan vi fort se i den kommende Supra som er ventet i 2019. Men Toyota har ikke sagt noe om akkurat det ennå, og ryktene sier at den iallfall får en V6 på rundt 400 hestekrefter.

Toyota kommer også med en ny MR2, også det mest sannsynlig i 2019 (kan bli før). Denne vil mest sannsynlig få en motor på 1,8 liter.

Uansett så vil nok Toyota bruke hybridløsningen i GR HV Sports på kommende modeller.

Toyota har ikke sagt mye om spesifikasjonene, men den har en automatisk girkasse som kan gjøres om til en manuell en med seks trinn i et H-mønster ved å trykke på knappen «M» i konsollen.

Batteriet er plassert nær senter av bilen, noe som gir bedre kjøreegenskaper.

Utstillingsmodellen som de vil ta med til Tokyo Motor Show er i en slags svart matt-farge, og ser rett og slett litt skummel ut. Nesten som en bil Batman ville kjørt. Eller Darth Vader (grøss).

Tokyo Motor Show er den viktigste utstillingen for de japanske produsentene, så Toyota tar med seg flere nyheter dit.

De vil vise fram en neste generasjons Century, en slags direktørmodell med en 5,0-liters V8 bensinmotor og en elektrisk motor (altså hybrid).

Med seg tar de også en konseptmodell av den gamle, gode Crown. De har blåst støvet av den modellen, men i motsetning til modellen som kom i 1955 (ja, så lenge siden!) er denne stappet full av moderne teknologi.

Til slutt har de også med seg en modell som heter Tj Cruiser, som mest av alt kan minne om de gedigne Hummer’erne. T’en står for «toolbox», men «j» skal sikte til «joy». Cruiser er vanligvis en benevnelse for SUV, så dette er en slags crossover mellom, tja, stasjonsvogn, terrengbil og SUV?

Tokyo Motor Show starter i slutten av oktober. Det er bare å glede seg til flere nyheter derfra.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,769FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker