Annonse
HjemNyheterToyota tester ut selvkjørende biler

Toyota tester ut selvkjørende biler

Toyota gjør som Honda og har inngått en avtale om å teste autonome biler i et avstengt område i California.

Å teste ut selvkjørende biler i den virkelige trafikken går til en viss grad, men Toyota vil teste sitt system i ekstreme situasjoner.

Og da er en løsning testområdet til GoMentum Station i California. De har et avlukket område på gedigne 20.000 kvadratkilometer til rådighet, og Honda er allerede på plass der.

Toyota Research Institute (TRI) som hører hjemme i California, har kommet til versjon 2.1 i utviklingen av den autonome plattformen. Utviklingsselskapet til Toyota ble etablert i 2015.

Plattformen til Toyota er todelt. På engelsk kaller de det «Guardian» og «Chauffeur».

Saken fortsetter under Annonsen

I Guardian-modusen beholder føreren kontrollen over kjøretøyet, mens de automatiske kjøresystemene overvåker det hele i bakgrunnen. Oppstår det farlige situasjoner skal systemet gripe inn og overstyrer føreren. Dette gjelder også når det kommer til å beskytte passasjerer.

Chauffeur-modusen er TRI’s variant av autonome biler. Det vil si at bilen kjører av seg selv i alle situasjoner, og samtlige i bilen blir dermed passasjerer.

Begge modusene bruker den samme teknologien med kameraer og radarer, og målet er å gjøre kjøringen mer sikker samtidig som det faktisk er mulig å kjøre bilen ‒ noe jo mange syns er morsomt.

Testingen skal de altså gjøre i området til GoMentum Station, som er full av hindringer og dermed prøvelser for den nye teknologien.

‒ Byen Concord er veldig oppglødd over å kunne ønske Toyota Research Institute og dens autonome teknoologi til GoMentum Station, sier borgemester Laura Hoffmeister.

Nissan er blant de store som også kjører på med autonome tester. De gjør det midt i trafikken. Og ikke hvilken som helst trafikk. De har plassert Infinti Q50 ut i trafikken i selveste Tokyo, og denne skal teste ut den neste generasjonen av ProPILOT.

Bilens AI (kunstig intelligens) er utstyrt med 12 sonarer, 12 kameraer, ni radarer, seks laserskannere og til slutt et høydefinisjons kart som skal analysere, kalkulere og håndtere komplekse situasjoner i sanntid.

Og i motsetning til Toyota avslører de også når vi vanlige folk får lov til å ta del i moroa. Det skal etter planen skje i 2020.

Vi kan knapt vente.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse