Annonse
Hjem Nyheter Toyota satser videre på «alt»

Toyota satser videre på «alt»

Den japanske bilgiganten har ingen planer om å skrote noen drivlinjer til fordel for andre.

Til og med Toyota måtte strekke våpen når det kom til elbiler, og kommer med slike modeller i tiden framover. Men det betyr ikke at de har mistet troen på hybrider eller hydrogenbiler.

Under en lansering av en ny sportsligere serie i Japan tirsdag bekreftet sjefen dette.

‒ Elektriske kjøretøy (EV) er i fokus akkurat nå, men forbrukerne vil til slutt bestemme hvilken drivlinje som blir suksessfull. Toyota vil fortsette å fokusere på hybridteknologi, inkludert brenselscellekjøretøy, plug-in biler og ‒ selv om vi kom sent ‒ elbiler, sa Akio Toyoda.

Toyota kom med sin første hybrid allerede tilbake i 1997, og nå er Prius allerede kommet opp i fjerde generasjon. Og andre modeller høster av erfaringene fra Prius.

Saken fortsetter under Annonsen

For tiden tilbyr Toyota hele 16 forskjellige hybridvarianter med sju forskjellige hybridløsninger på det europeiske markedet. I Norge er åtte av modellene med hybrid.

Og forspranget slår ut på salgsstatistikken.

Av det totale Toyota-salget i Europa står hybridbilene for 40 prosent, og ser vi kun på den vestlige delen av Europa er nærmere halvparten av alle Toyota’er som blir solgt hybrider. Målet er at halvparten av samtlige biler solgt i Europa innen 2020 er hybrider.

Toyota satser også på å komme med rene elbiler innen 2022 på en helt ny plattform, og disse bilene skal etter planen kunne lades på «minutter».

Til slutt tilbyr Toyota også en hydrogenbil i Mirai i tillegg til de tradisjonelle drivstoffene. Problemet med slike biler er at det nesten ikke er hydrogenstasjoner, og i Norge finner vi dem kun på Gardermoen, Oslo, Bærum og Porsgrunn. Det er imidlertid planlagt flere framover, så med tiden vil også andre enn det sentrale Østlandet få muligheten til å velge denne teknologien.

Neste store motorshow er Tokyo i slutten av oktober. Den er viktig for de japanske produsentene, så vi kan forvente flere nyheter fra Toyota der (inkludert en ny Supra!).

Følg oss gjerne på Facebook

Les også: Toyotas sportsbiler gjenoppstår

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker