Hjem / Elbiler / Toyota med verdensnyhet
Dette er en verdensnyhet, ifølge Toyota. (Begge foto: Toyota)
Dette er en verdensnyhet, ifølge Toyota. (Begge foto: Toyota)

Toyota med verdensnyhet

Den heter noe så komplisert som hybrid flexible-fuel vehicle, og bak benevnelsen ligger en nesten like komplisert forklaring. Hva er så dette for en bil?

En flexible-fuel vehicle (FFV) betyr et kjøretøy som er fleksibel på hvilket drivstoff det bruker, og er normalt myntet på biler som også kan kjøre på etanol.

Annonse

En hybridvariant av FFV er ikke vanlig. Faktisk så uvanlig at Toyota nå hevder at de har den aller første prototypen av en hybrid FFV. Det er ikke overraskende en Prius, den første hybridmodellen som kom så langt tilbake som i 1997.

Toyota har akkurat vist den fram i Brasil, som i likhet med de fleste andre landene pønsker på hvordan de kan få en grønnere hverdag.

Prototypen kan altså fylles med bensin eller biodrivstoff som etanol, og også drives elektrisk med sin hybridteknologi.

‒ Jeg er veldig stolt av våre Toyota-ingeniører i Brasil som jobbet tett med våre ingeniører i Japan for å utvikle verdens reneste hybridbil som bruker etanol. Oppfinnelsen demonstrerer reisen vår mot et nytt mobilitetssamfunn, sier Steve St. Angelo, en administrerende direktør i Toyota og leder av Toyota Brasil.

Annonse

Bilen har altså den unike kombinasjonen at den kan bruke både bensin og etanol, og Toyota sier at det beste resultatet er om det brukes sukkerbasert etanol kjent som E100.

Det er ikke første gang vi ser spesielle hybridversjoner. Mercedes har blant annet en modell som utnytter hybridteknologi mellom elbil og hydrogen som heter GLC F‑CELL. Nå snakker vi om virkelig en grønn modell.

Bioetanol er ganske utbredt som drivstoff i Brasil, og blandes ofte med bensin slik at det kan brukes uten altfor store modifikasjoner. Den vanligste blandingen er kalt E85, og betyr at blandingsforholdet er 85 prosent etanol og 15 prosent bensin.

Både bensin- og dieselmotorer kan bygges om til å bruke biodrivstoff.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Dette er årets mest sikre bil, Mercedes-Benz A-klasse. (Alle foto: Euro NCAP)

Nye A-klasse årets sikreste bil

Kollisjonstest-organisasjonen Euro NCAP har delt ut årets priser, og Mercedes A-klasse ble kåret til årets …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *