Annonse
Hjem Elbiler Toyota med verdensnyhet

Toyota med verdensnyhet

Den heter noe så komplisert som hybrid flexible-fuel vehicle, og bak benevnelsen ligger en nesten like komplisert forklaring. Hva er så dette for en bil?

En flexible-fuel vehicle (FFV) betyr et kjøretøy som er fleksibel på hvilket drivstoff det bruker, og er normalt myntet på biler som også kan kjøre på etanol.

En hybridvariant av FFV er ikke vanlig. Faktisk så uvanlig at Toyota nå hevder at de har den aller første prototypen av en hybrid FFV. Det er ikke overraskende en Prius, den første hybridmodellen som kom så langt tilbake som i 1997.

Toyota har akkurat vist den fram i Brasil, som i likhet med de fleste andre landene pønsker på hvordan de kan få en grønnere hverdag.

Prototypen kan altså fylles med bensin eller biodrivstoff som etanol, og også drives elektrisk med sin hybridteknologi.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Jeg er veldig stolt av våre Toyota-ingeniører i Brasil som jobbet tett med våre ingeniører i Japan for å utvikle verdens reneste hybridbil som bruker etanol. Oppfinnelsen demonstrerer reisen vår mot et nytt mobilitetssamfunn, sier Steve St. Angelo, en administrerende direktør i Toyota og leder av Toyota Brasil.

Bilen har altså den unike kombinasjonen at den kan bruke både bensin og etanol, og Toyota sier at det beste resultatet er om det brukes sukkerbasert etanol kjent som E100.

Det er ikke første gang vi ser spesielle hybridversjoner. Mercedes har blant annet en modell som utnytter hybridteknologi mellom elbil og hydrogen som heter GLC F‑CELL. Nå snakker vi om virkelig en grønn modell.

Bioetanol er ganske utbredt som drivstoff i Brasil, og blandes ofte med bensin slik at det kan brukes uten altfor store modifikasjoner. Den vanligste blandingen er kalt E85, og betyr at blandingsforholdet er 85 prosent etanol og 15 prosent bensin.

Både bensin- og dieselmotorer kan bygges om til å bruke biodrivstoff.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker