Annonse
Hjem Nyheter Toyota grønnest i bilindustrien

Toyota grønnest i bilindustrien

Verdens største bilprodusent er også den grønnest i bilsektoren, ifølge en ny liste fra Newsweek.

Magasinet kårer de 500 grønneste selskapene i verden, en liste hvor det eneste norske selskapet er Statoil på 119. plass med en grønn score på 50,20 prosent.

Listen som tar for seg åtte kriterier toppes av L’Oreal med en score på hele 89,90 prosent. Gratulerer og godt jobbet til franskmennene.

Toyota er den beste innen bilindustrien, og havner på 16. plass. Det er faktisk opp hele 91 plasser fra i fjor, og nå er verdens femte største selskap best i bilklassen. De er også blant de 5 prosent grønneste selskapene i verden.

Den japanske giganten endte opp med en score på 72 prosent, og kanskje ikke overraskende var det i kategorien karbon at de kom ut dårligst. Der endte de opp med stusselige 35,10 prosent. Men det holdt altså til å slå giganter som Apple, Microsoft, Starbucks og Nike.

Saken fortsetter under Annonsen

Om man tar utgangspunkt i inntekter er faktisk Toyota verdens femte største selskap, og hadde i oktober 2016 hele 364.445 ansatte. De er største i bilverden, og produserer mer enn ti millioner biler i året. Nylig passerte de også 200 millioner produserte kjøretøy.

Nest best innen bilindustrien er Daimler som kommer på 45. plass med 61,90 prosent. Også tyskerne avanserer, og går opp 23 plasser i forhold til fjorårets liste. Overraskende nok scorer faktisk Daimler best i karbon, hvor de oppnår solide 82 prosent. Snodig!

Hyundai følger på 68. plass med en score på 58,80 prosent, Audi på 74. plass med 58 prosent, Ford på 79. plass med 57,40 prosent og Nissan på 81. plass med 57,30 prosent.

Det var de i bilindustrien som klarte å presse seg inn på topp-100-listen av de grønneste globale selskapene.

For øvrig klarer 44 selskaper å score 0 prosent på listen, og det selskapet som får den tvilsomme æren det er å bli helt sist er kinesiske Xiamen, et selskap som blant annet driver med handel og eiendom. De har om ikke annet et forbedringspotensial.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker