Annonse
Hjem Elbiler Tøffeste Leaf i gata

Tøffeste Leaf i gata

Nye Leaf ble lansert tidligere denne måneden, og leveringene begynner neste år. Og det finnes også en sportsligere variant. Eller sintere om du vil.

I det norske markedet traff Nissan blink med den første generasjonen av elbilen Leaf, som til nå er den sjuende mest solgte bilen i 2017. Rundt 3.000 nordmenn har kjøpt Leaf så langt i år.

Og vi snakker altså om den «gamle» modellen. Leveringene av den nye begynner tidlig neste år, og flere tusen er allerede på venteliste.

Med den nye generasjonen hever de lista enda et hakk, og rekkevidden er blant annet oppgitt til 378 kilometer. Om de norske særfordelene for elbiler fortsetter i årene som kommer er det dermed ingen grunn til å tro at salget av Leaf’er stopper opp.

Og mye takket være Tesla er også merkelappen «snodige og trauste elbiler» på vei til å bli visket bort. Stadig flere ser ut som «normale» biler, og selv om nye Leaf har et spesielt utseende har den et moderne design. Men kanskje ikke et veldig sporty et?

Saken fortsetter under Annonsen

Det fikser Nissan med en versjon signert deres motorsportavdeling Nismo. De har fått kloa i den nye modellen, og spritet den opp.

Leaf Nismo Concept vil bli vist fram på Tokyo Motor Show i slutten av oktober, og er den tøffe broren.

Nismo-gjengen har selvsagt fokusert på aerodynamikk, og ‒ det også selvsagt ‒ lakkert de røde «Nismo-stripene» rundt bilen.

De har også fiklet med opphenget og byttet ut dekkene, og fintunet computeren slik at den skal akselerer enda raskere.

Dette er altså en konseptmodell, men Nissan har tidligere bekreftet at det kommer en Nismo-versjon av Leaf. Så det er sannsynlig at de største entusiastene kan få tak i en slik i framtiden.

Nismo har også tuklet med Serena, som dermed heter Serena Nismo. Denne tar de også med til Tokyo.

Også denne modellen har de gjort den mer sportslig på utsiden, og justert både opphenget og motoreffekten. Og lakkert de røde stripene.

Vi kan uansett ikke forvente at den er en racer, men kul er den uansett.

Den tredje nyheten Nissan stiller opp med i Tokyo er Skyline. Den nye generasjonen har fått et oppgradert design og nye aluminiumshjul i tillegg til en masse ny teknologi. Også på innsiden har de oppgradert modellen, som kommer i salg i det japanske markedet i desember.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,717FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker