Annonse
HjemNyheterTiguan i terrengbil-versjon

Tiguan i terrengbil-versjon

Volkswagen gjør nå SUV-modellen Tiguan et hakk røffere, og tilbyr nå en offroad-versjon av familiebilen.

Det er bare to dager siden vi fikk se en offroad-utgave av Skoda Fabia, og Volkswagen følger altså opp med sin egen terrengversjon av Tiguan kalt, ja ‒ Offroad. Så det skal iallfall ikke være noe tvil om hva Volkswagen tenker rundt den nye versjonen.

Rent kosmetisk skiller ikke den nye modellen seg så veldig mye ut fra en annen spesialversjon av Tiguan, Allspace. Denne langversjonen med sju seter som er designet for storfamilier som trenger god plass, men som ikke er så hypp på store minibussaktige løsninger.

Offroad er ment både for den urbane jungelen og den ville varianten, og retter seg altså spesielt mot friluftsfolket.

Dette bildet sier vel klart fra hva Volkswagen tenker om den nye versjonen:

Saken fortsetter under Annonsen

Den visuelle utvendige pakken inkluderer ny frontfanger med sølvdetaljer, nye røffere detaljer på dørene med ytterligere sølvdetaljer over kanalen nederst, sølvdetaljer bak og svarte speilhus og takskinner samt 18-tommers felger (19-tommers tilbys også).

På innsiden har de også tatt noen grep for å gjøre den litt røffere med et multifunksjonelt ratt, girvelger i lær, aluminiumsdetaljer og pedaler i stål ‒ for å nevne noe. De tilbyr også spesielle terrengløsninger som den digitale instrumentpanel-løsningen «Active Info Display», «Discover Pro» navigasjon, «Trailer Assist» slepeassistent og DCC som er en adaptivt chassis-kontroll.

Slik ser den ut innvendig:

Selvsagt kommer Offroad med firehjulstrekk kombinert med en 7-trinns DGS automatkasse, og kommer fra fabrikken både med diesel- og bensin-motor. Den nye versjonen innledes med en dieselvariant med 150 hestekrefter, men Volkswagen lover altså andre motorer også.

Tiguan kom tilbake i 2007, og ble den aller første SUV-modellen basert på den nye MQB-plattformen da den kom i 2. generasjon i 2016.

Året etter fulgte de opp med Allspace, en versjon som er drøyt 21 centimeter lenger enn standardmodellen.

Nye Tiguan og Allspace er svært viktige modeller for Volkswagen, og de to er så langt solgt i over 600.000 eksemplarer.

Totalt siden 2007 er det solgt over 4,6 millioner Tiguan, som nå blir produsert både i Tyskland, Russland, Mexico og Kina.

Tiguan Offroad starter i Tyskland rundt 85.000 kroner over standardversjonen, som i Norge har en startpris på 447.300 kroner.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse