Annonse
Hjem Nyheter Tidenes raskeste modell i 3-serien

Tidenes raskeste modell i 3-serien

BMW kommer nå med historiens raskeste modell i 3-serien, og M340i er en liten rakett.

Snart er det klart for et lite motorshow kalt Los Angeles Auto Show, og der gjelder det å ha med seg biler som tiltrekker oppmerksomhet.

Og BMW reiser da også til solfylte California med noen skikkelige appetittvekkere i bagasjen. For der venter nemlig det verdenspremiere på BMW X7 og den toppløse BMW 8 Convertible, og de har også med seg en prototype av den kommende elbilen iNext. Bare de tre bilene burde være mer enn nok til å bli en publikumsfavoritt på messen.

Men de har også med seg enda en verdenspremiere og litt av en publikumsmagnet. Vi snakker nemlig om historiens aller raskeste modell i den ordinære 3-serien ‒ M340i.

Ja, M3 er raskere, men den hører som kjent ikke hjemme i den ordinære serien. Det er en modell som er spesialutviklet av M-avdelingen, mens M340i er en oppgradert variant av en 340i.

Saken fortsetter under Annonsen

Men M340i har også fått en del deler fra M3 som standard, som oppheng og fjærer, variabel sportsstyring, M Sport-differensial, M Sport-bremser samt dekk og felger fra den ultimate muskelversjonen. Så den fortjener helt klart M-bokstaven i modellnavnet.

Sedanen er altså den aller raskeste BMW har kommet med i 3-serien, og slår ifølge produsenten den tidligere toppmodellen med et halvt sekund fra 0 til 100 km/t. Og det er ikke noe rart.

For M340i får en helt ny 6-sylindret motor på 3-liter som vrir ut 48 hestekrefter mer enn tidligere, og totalt kan M340i øse ut 374 hestekrefter. Også dreiemomentet er økt, og den kommende toppmodellen har 500 Nm å ta av.

Det sender den av gårde fra 0 til 100 km/t på 4,4 sekunder, og så raskt har altså aldri en 3-serie forflyttet seg tidligere.

Og den bør låte bra også. For bakerst stikker det ut to piper, og med en nyutviklet turbo inkludert M TwinPower Turbo-teknologi med på kjøpet plystrer nok dette bra av gårde.

Og så ser den vitterlig litt sint ut også.

For å føre kreftene videre til hjulene kommer M340i med en 8-trinns Steptronic sportskasse og det intelligente firehjulssystemet xDrive. Den elektroniskstyrte M Sport-diffen har også en variabel bakhjulslås, og bilen kommer med modusene SPORT og SPORT+.

M340i er for øvrig skodd med 225/45 R 18 foran og 255/40 R 18 bak.

Både på utsiden og innsiden er den mer sportslig enn for eksempel 340i, så du ser lett at du sitter i den aller raskeste 3-serien som er laget.

M340i lanseres i USA i juni, og Europa følger kjapt etter i juli.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,777FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker