Annonse
Hjem Nyheter Tidenes biljakt-scene ‒ ifølge pulsmåleren

Tidenes biljakt-scene ‒ ifølge pulsmåleren

100 personer utstyrt med pulsmåler har sett en drøss med biljakt-scener, og ut av det hele har det kommet en toppliste.

Det er et britisk finansieringsselskap kalt Money som står bak stuntet, og siden disse også byr på bilforsikringer fant de ut at det passet godt med å sjekke ut de villeste biljaktscenene på det store lerretet.

Hvordan de plukket ut de 100 personene og de mest heseblesende biljaktene vet vi ikke, og som med alle andre slike kåringer må det hele tas med en liten klype salt.

Men de har altså gjort dette litt vitenskapelig, for hva er bedre å måle spenningen enn med en pulsmåler?

Money målte en gjennomsnittlig hvilepuls for testpersonene til på 64 slag, og som vi vet øker denne i takt med spenningen.

Saken fortsetter under Annonsen

Money hadde plukket ut 40 ikoniske biljakter, og de 20 som kom seg inn på topplisten kunne alle notere en god økning i pulsen. Den nederste på denne listen, 1974-versjonen av «Gone in 60 Seconds», var den som ga minst utslag, men det kan kanskje forklares med at filmen også har verdens lengste biljakt?

For ja, den tar ikke mindre enn 40 minutter, og selv de mest biljaktglade syns vel at dette er i overkant lenge?

Så la oss heller se på den som faktisk er kåret til tidenes biljakt, ifølge pulsklokkene.

Det er «Mad Max Fury Road», den fjerde filmen i serien som Mel Gibson, og selvsagt syngedronningen Tina Turner, gjorde berømt. Denne kom ut i 2015, og hadde Tom Hardy og Charlize Theron som stjerner.

Dette er en særs actionfylt film som også fikk gode tilbakemeldinger på filmsiden IMDB, hvor snittscoren er på 8,1. Vi gjetter at biljaktene har hjulpet på denne, for dette var virkelig heseblesende greier stort sett gjort uten dataanimasjoner:

Filmen gjorde sitt til at pulsen snittet på 85 slag i minuttet, og noterte seg dermed for en økning på 33 prosent.

Her er den offisielle traileren til filmen, og som vi skjønner går det unna i «Mad Max Fury Road».

Fast & Furious-filmene kan skryte på seg å være nummer to og tre på oversikten, med «Fast & Furious 6» på 2. plass og «Furious 7» på den siste pallplassen. Disse var rett bak Mad Max-filmen i spenning, og gjorde sitt til at filmfolket fikk en snittpuls på henholdsvis 84 og 83 slag.

De to siste som jagde filmtitterne opp i 80 eller flere slag var «Ronin» og «Baby Driver», med henholdsvis en snittpuls på 82 og 80.

Ja, du skal få se hele topplisten litt lengre ned, en liste som også inneholder «The Matrix Reloaded» hvor de ødela 300 biler ‒ det meste av alle på oversikten.

Dwayne Johnson, kjent som The Rock, pekte seg også ut i studien, for i furious-filmene han var med i ble ranket 9 prosent mer spennende enn de uten han, de fikk 9,4 prosent bedre score hos IMDB og spilte inn latterligere 309 prosent mer penger.

Og en liten morsom avsporing. The Rock filmer nå inn en ny film for Netflix, og til en biljaktscene hadde filmcrewet fått fløyet inn en Porsche Taycan. Og som vi nordmenn vet er ikke dette verdens største bil, og den populære skuespilleren deler mer enn gjerne sin historie rundt dette:

«Furious 7» fra 2015 er den filmen på listen med størst inntekter, og endte på formidable 1,5 milliarder dollar.

Den filmen som er best likt ifølge IMDB er «Batman: The Dark Knight» fra 2008 med en rakning på 9, etterfulgt av «Terminator 2» fra 1991 med en publikumsscore på 8,5.

Her er hele listen over de 20 mest spennende biljaktscenene ifølge pulsmåleren:

(Illustrasjon: Money.co.uk)

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,817FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker