Annonse
HjemNyheterTesla gigafabrikk skal produsere 500.000 biler i året

Tesla gigafabrikk skal produsere 500.000 biler i året

Tesla skal bygge en ny gigafabrikk kalt Gigafactory 4, i Berlin.  De forventer å produsere rundt 500.000 biler hvert år ifølge Elon Musk.

Det er den tyske avisen Bild som melder dette.  Det er Tesla sin Model 3 og Model Y som skal bygges her.

Elon Musk annonserte på Golden Steering Wheel awards at fabrikken skal bygges i Tyskland.  Et utvikling- og designsenter skal også bygges i Berlin-området ifølge Tesla sin grunnlegger.

Flere detaljer rundt Tesla sin satsing har nå begynt å legge ut.  Ifølge Deutsche Welle vil den nye fabrikken også produsere batteripakker.  Selve fabrikken vil ligge i byen Grünheide i den tyske staten Brandenburg.

Saken fortsetter under Annonsen

Det skal totalt investeres rundt 40 milliarder norske kroner i fabrikken, noe som er omtrent det dobbelte av hva som skal investeres i Tesla sin nye fabrikk i Kina.   Tesla håper også å få rundt 3 milliarder i subsidier fra EU til prosjektet.

Det var først planlagt å legge fabrikken til England, men Elon Musk så dette som et risikoprosjekt på grunn av Brexit.

«Brexit gjør det for risikabelt å bygge en gigafabrikk i England,» uttalte Elon Musk i et intervju til Auto Express.  «Vi bestemte oss for å legge Tesla Gigafactory Europe i Berlin området.  Jeg er ofte i Berlin og Berlin rocks!,» sa Musk som tydeligvis liker seg der.

Det er forventet at byggingen starter tidlig i 2020, omtrent et år etter at byggingen av fabrikken i Kina startet.  Tesla regner da med at de første bilene skal rulle av samlebåndet i 2021 ifølge ryktene.

Det ventes at Gigafabrikken skal skape rundt 10.000 jobber, noe som vil gi et løft til den tyske økonomien.

Les også: Elbiler kuppet tysk kåring

2 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse