Annonse
HjemElbilerTesla viser oss mer av verdens raskeste bil

Tesla viser oss mer av verdens raskeste bil

Det er en stund siden Tesla viste fram Roadster, verdens raskeste serieproduserte bil. Men nå har de sluppet flere bilder.

Under en pressekonferanse tilbake i november trakk sjefen Elon Musk en skikkelig kanin ut av hatten ‒ en ny Tesla Roadster.

‒ Folk har spurt om vi ikke kommer med en ny Roadster. Vel, her er den, sa Musk den gang.

Grunnen til at vi skriver en ny Roadster er at den opprinnelige Tesla-modellen var nettopp en slik en. Den kom i 2012, og banet deretter vei for Model S og senere Model X.

Nå er Model S P100D en særs potent bil, og de som har kjørt en slik vet hvor vanvittig den sparker fra. Fra 0 til 100 km/t ‒ på en rett strekning ‒ er det kun de mest potente sportsbilene som holder følge med en P100D, og grunnen er selvsagt at den er batteridrevet og får et utrolig moment helt fra 0.

Saken fortsetter under Annonsen

Men det er ingenting i forhold til den 2. generasjon av Roadster, en skikkelig villstyring.

Tesla har funnet tid til å utvikle også Roadster mellom alle utfordringene rundt Model 3 og byggingen av lastebilen Tesla Semi, og tok med seg en tidlig variant med seg til bilutstillingen Grand Basel. Dette er ikke en prototype som er kjørbar, men en tidlig produksjonsversjon av Roadster. Den er altså ikke kjørbar.

På samme tid har Tesla publisert noen nye bilder av bilen, som er en slags kombinasjon av den første modellene og designet de har ført videre med Model S og Model X.

Slik ser den ut:

Roadster er en 2+2, og skal etter planen få en batteripakke på 200 kW, og de tre motorene skal gi et dreiemoment på opp mot 10.000 Nm ‒ noe helt ut av denne verden.

Rekkevidden er også kolossal, og Musk har snakket om en rekkevidde på 1.000 kilometer.

Akselerasjonen er så drøy at vi må for eksempel til Petter Solbergs rallycrossbil, en bloddopet Volkswagen Polo R WRX, for å finne noe lignende.

0-100 km/t skal nemlig fyke unna på 1,9 sekunder.

0-160 km/t gjøres på 4,0 sekunder, mens en «quarter mile» (402 meter) tilbakelegges på 8,9 sekunder.

Toppfarten skal ligge på over 400 km/t, så de som eventuelt henger igjen i akselerasjonen tar den neppe igjen på toppfart heller.

Ifølge Tesla, som vi vet kan være litt optimistiske med tidsangivelsen, skal Roadster være klar i 2020, og skal etter de opprinnelige planene koste 1,65 millioner kroner.

De lager også noen spesialmodeller av de 1.000 første bilene, og her er prisen satt til 2 millioner kroner.

Elon Musk har også snakket om diverse spesialeffekter i den nye Roadster, som for eksempel noe rakettlignende ting fra SpaceX, men vi får se hva det ender opp med.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse