Annonse
HjemElbilerTesla tapte 5,5 milliarder

Tesla tapte 5,5 milliarder

Tredje kvartal ble det verste noensinne for Tesla, som rapporterte et tap på 5,5 milliarder kroner.

Så sent som i midten av september lå Tesla-aksjen så høyt som 3.174 kroner, men etter onsdagens kvartalsframleggelse stengte den på 2.619 kroner. Det er ventet at den faller ytterligere torsdag.

Grunnen er svake tall for tredje kvartal samt en nedskalering av forventet produksjonstakt for Model 3.

Store tap er ikke noe nytt for Tesla, som har rapportert tap i alle kvartalene foruten 3. kvartal i fjor siden 2015. Forrige kvartal var tapet på 3,2 milliarder kroner.

På den positive siden fortsetter omsetningen å øke, og var i 3. kvartal på 24,3 milliarder kroner. Det er opp fra 22,7 milliarder kroner i 2. kvartal.

Saken fortsetter under Annonsen

Tapene er først og fremst knyttet til produksjonen av Model 3, som startet i august. Det har vært flere flaskehalser rundt denne produksjonen, og spesielt har Gigafactory slitt med å produsere batterier.

Tesla hadde opprinnelig et mål om å produsere 5.000 Model 3 i uka i desember, men dette målet er nå utenfor rekkevidde, opplyser de i forbindelse med kvartalsframleggingen. De vil imidlertid nå det målet sent i 1. kvartal neste år, det er iallfall det de tror nå.

I oktober meldte Tesla at de kun hadde produsert 260 Model S, mens målet var 1.500 bare i september. De har altså havnet i bakleksa fra start av, samtidig som bestillingene har strømmet inn. Til og med mora til Elon Musk står i kø.

Men produksjonshastigheten er bare et av problemene til Tesla for tiden.

På brutalt vis sparket de flere hundre ansatte for et par uker siden, noe som har medført demonstrasjoner og mulige rettssaker.

Tesla har også fått stryk i to forskjellige kvalitetstester den siste uka.

De opplyste under onsdagens framleggelse at de vil vise fram sin elektriske trekkvogn 16. november, så alt er ikke bare negativt.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse