Annonse
HjemElbilerTesla sparket flere hundre ansatte

Tesla sparket flere hundre ansatte

De holdt ikke den kvaliteten som er forventet, melder selskapet.

Dagen etter at Tesla opplyste om at de gjennomfører en frivillig tilbakekallelse av 11.000 Model X på grunn av en kabel bak andre seterad kan hindre at seterygger ikke går i lås ned de vippes opp igjen, kom nyheten at flere hundre ansatte har fått fyken.

Dette inkluderer ingeniører, ledere og fabrikkarbeidere, skriver The Mercury News.

Dette velger Tesla å gjøre i en tid der ordrebøkene er fulle, og mens det jobbes intenst med å få opp produksjonstakten på den nye Model 3. Ifølge avisen venter nå over 450.000 kunder på å få sine biler.

Saken fortsetter under Annonsen

Sparkingen kommer etter at Tesla har gjennomført sin årlige gjennomgang, og en talsmann sier til avisen at det ikke er snakk om permitteringer.

‒ Som med ethvert selskap, spesielt et med over 33.000 ansatte, gir ytelsesvurderinger også sporadisk avganger blant arbeidstakere, sier han.

‒ Tesla fortsetter å vokse og vil ansette nye medarbeidere over hele verden, legger han til.

Flere Mercury News har snakket med sier at de ikke fikk noe forvarsel, og til sammen skal mellom 400 og 700 ha fått oppsigelse. Tesla vil ikke bekrefte noen tall.

Talsmannen sier at de fleste enten hadde administrerende stillinger eller jobbet i salgsposisjoner utenfor produksjonen.

De fleste skal ha hørt hjemme i avdelingene til Model X, Model S og SolarCity.

En som har fått sparken som avisen har snakket med sier at han kom for sent på jobben to ganger den siste måneden, men etter å ha snakket med avdelingslederen trodde han at ting var i orden. Han jobbet i produksjonen, og sier at han har hørt om rundt 60 personer i den samme avdelingen som har fått sparken.

I sommer sa Tesla-sjefen Elon Musk at de ville gå gjennom et «produksjonshelvete» når de startet å produsere Model 3, og de ligger allerede bak skjemaet. Planen var å øke takten til 20.000 slike i desember, men i løpet av tredje kvartal klarte de bare å levere i underkant av 300.

Det meste av produksjonen er ment å skje automatisk, og når alt fungerer optimalt skal Tesla kunne rulle ut 10.000 Model 3 i uka.

Tesla tapte 2,6 milliarder kroner i 2. kvartal, og vil offentliggjøre 3. kvartalsresultatet 25. oktober.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse