HjemElbilerTesla sparker mange tusen ansatte

Tesla sparker mange tusen ansatte

Milliardæren Elon Musk har gitt 9 prosent av de Tesla-ansatte sparken, opplyser han selv.

Elbilprodusenten Tesla har et stort problem ‒ de tjener ikke penger. Som grunnlegger og sjef Elon Musk selv skriver i et brev til de ansatte, «Tesla har ikke hatt et årlig overskudd under nærmere 15 års drift», og under 1. kvartal i år kom det aller største underskuddet noensinne med et tap på rundt 6 milliarder kroner.

Dette er selvsagt ikke en bærekraftig forretningsmodell over tid, noe Musk også innser. Allerede i mai uttalte han at Tesla vil reorganisere selskapet, og i et forsøk på å balansere driften på en bedre måte kutter Tesla nå arbeidsstokken med hele 9 prosent.

«Vi har evaluert alle de kritiske aspektene rundt stillingene, og sett på om og hvordan jobben kan gjøres mer effektiv», skriver Musk i et brev til de ansatte som han selv har publisert på Twitter.

Saken fortsetter under Annonsen

«Tesla har vokst raskt de siste årene, noe som har resultert i en del doble stillinger og noen stillinger som tidligere var fornuftige å ha men som nå er vanskelig å rettferdiggjøre. Så en del av dette, samt at vi trenger å kutte kostander for å begynne å gå med overskudd, har vi tatt den vanskelige beslutningen om å la 9 prosent av våre kollegaer rundt i landet gå. Ingen i produksjonsleddet er rammet», skriver han.

Musk understreker at dette ikke vil gå utover produksjonen av Model 3, hvor de har som mål å produsere 5.000 slike i uka utover sommeren.

Investorene likte grepet, og sendte Tesla-aksjen opp utover tirsdag kveld, og den endte på 342 dollar. Sist aksjen var verd mer enn dette var tilbake i mars, da den lå på 357 dollar.

Med et kutt på 9 prosent av arbeidstokken er Tesla tilbake der de var rundt nyttår, med om lag 37.000 ansatte.

Tesla kutter også ut salget av solcellepaneler hos Home Depot, og de vil nå fokusere på å selge disse selv. Storparten av de Tesla-ansatte som jobber der vil bli tilbudt jobb i Tesla-butikkene, opplyser Musk.

Elbil-merket har for tiden tre modeller til salgs, Model S, Model X og Model 3. Sistnevnte er Teslas «folkemodell» og skal stå for det massive salget, men det har vært en rekke problemer knyttet til produksjonen av disse.

Per i dag viser Bloombergs Model 3 tracker at det er produsert nærmere 37.000 Model 3 til nå, og at de klarer 2.612 slike per uke. Musk har uttalt at når de når målet på 5.000 Model 3 i uka vil de også begynne å tjene penger. Da Model 3 ble introdusert ble det sagt at nærmere 500.000 kunder sto i kø for å sikre seg en slik en.

Tesla har også flere nye modeller på gang, deriblant Semi Truck, Model Y og Roadster, sistnevnte skal ifølge Musk også komme med en spesiell SpaceX-pakke som inkluderer opp til 10 små raketter som vil gjøre den i stand til å fly.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse