Annonse
Hjem Elbiler Tesla-sjef vant veddemål på 400 millioner

Tesla-sjef vant veddemål på 400 millioner

Det handlet om 100 dager, en megabatteripark i en australsk villmark og rundt 50 millioner dollar i potten. Og Tesla-sjef Elon Musk stakk av med gevinsten.

Det hele startet som det ofte gjør i disse dager på Twitter. Elon Musk ble spurt om han mente alvor med uttalelsen om å løse strømproblemene i Sør-Australia, og svaret var av det spenstige slaget: «Ikke bare skal vi bygge en megabatteripark. Men vi skal gjøre det på 100 dager. Om det ikke skjer, skal Australia få hele anlegget gratis».

Så veddemålet var i gang.

Men første måtte myndighetene både bestemme plassering og gå for en samarbeidspartner.

Stedet som ble valgt ligger i Jamestown, rundt 200 kilometer nord for Adelaide. Og samarbeidspartnere ble altså Tesla.

Saken fortsetter under Annonsen

30. september startet nedtellingen, og bare rundt 60 dager senere var det hele bygd.

Dermed er det bare for de australske myndighetene å punge ut. Sluttsummen er ventet til å ligge rundt 50 millioner dollar, drøyt 400 millioner kroner.

Men det betaler de nok gladelig. For strømproblemene i Sør-Australia har vært mange, og batteriparken som er av det gigantiske slaget kan levere strøm til rundt 30.000 husstander i en time når det er fullt oppladet.

Teknikken de har brukt ligner den som brukes i Tesla-bilene men er ikke eksakt den samme, og er bygd på 100 megawatt batterier. Parken skal være tre ganger kraftigere enn den som tidligere var den største, og er koblet sammen med en vindmøllepark fra den franske produsenten Neoen.

Dette er ikke det eneste batteriprosjektet Tesla har gående. De skal levere eller har levert slike løsninger bare i en mindre skala til en lang rekke land og byer, og skal bygge en park som er 50 prosent større enn den i Sør-Australia i Sør-Korea neste år.

Tesla samarbeider med Panasonic om å utvikle batterier, men måtte stolte på Samsung i Sør-Australia-prosjektet. Panasonic kunne ikke levere nok batterier med en så kort deadline.

Se video av anlegget og hør hva Musk har og si i videoen øverst i saken.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,125FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker