Annonse
HjemElbilerTesla ombestemte seg ‒ igjen

Tesla ombestemte seg ‒ igjen

Elbilmerket prøver nå å få fart på salget for de to dyreste modellene med å tilby gratis lading.

Det amerikanske merket har brøytet vei for elbiler, noe som er en ganske så tøff oppgave. Tesla har gjort dette med å være i forkant rent teknologisk, og med sine drivlinjer med drøyere rekkevidde enn konkurrentene.

Men de har også brukt andre virkemidler.

Blant annet har de prøvd å lokke nye bileiere over på denne nye plattformen med å tilby gratis lading, av Tesla kalt Supercharging.

Dette kan altså sammenliknes litt med å gi bort bensin, men etter introduksjonen av Model 3 satte de en stopper for dette.

Saken fortsetter under Annonsen

I 2018 forsvant dette tilbudet, men ikke helt. For de har brukt virkemiddelet nå og da i forbindelse med kampanjer rundt henvisningsprogrammet og i tilknytningen til salget av biler de har på lager.

Men å gi bort gratis strøm koster, selv om det selvsagt hadde vært en helt annen historie med gratis bensin ‒ noe ingen bilprodusenter ville funnet på å gjøre.

Uansett koster det kroner, og det er selvsagt Tesla også klar over.

Så løsningen er å droppe dette lite bærekraftige tilbudet, og her er en Twitter-melding fra Tesla-sjef Elon Musk i september i fjor:

Deretter fulgte han opp dagen etter med å svare en bruker dette:

Men nå snur de altså, iallfall for en periode.

Lørdag publiserte den offisielle kontoen nemlig følgende melding:

Dette gjelder altså de to dyreste modellene, og ikke den for tiden populære Model 3.

For kunder som akkurat har kjøpt seg en Model S eller Model X kan dette være bitre nyheter, men for de som vurderer en slik bil er det selvsagt gode nyheter.

Denne kunden er åpenbart av det bitre typen, og vi skjønner jo han på en måte:

Tesla sier ikke noe om bakgrunnen for snuoperasjonen, men det er åpenbart et forsøk på å stimulere salget av de to dyreste modellene.

Som brukeren over også synger ut om har Tesla justert prisene, noe de har gjort flere ganger det siste året.

Tesla har Norges mest solgte bilmodell i Model 3, som har solgt i overkant av utrolige 10.000 biler allerede så langt i år. Det har ingen andre modeller noensinne klart på så kort tid.

Men det er også signaler på at merket møter tøffere konkurranse nå enn tidligere, spesielt når det kommer til de som koster mer enn det de fleste er villig til å legge i potten for en bil.

Mens Model 3 var Norges 6. mest populære modell i juli, var SUV-versjonen Model X helt nede på 49. plass med kun 41 solgte biler. Men X’en er fortsatt innen blant de 20 mest solgte modellene i 2019, og totalt er det registrert 1.313 slike.

Også på bruktbilsiden til Tesla Norge ser vi eksempler på at det er mange biler til salgs, og i skrivende stund ligger det 39 Model S og 8 Model X der. Tesla Norge har også 15 nye Model S og 38 Model 3 inne, så tiden hvor du måtte vente en liten evighet på din nye Tesla er over.

På Finn ligger det i skrivende stund 699 brukte Tesla-modeller, og faktisk er 6 av disse også Roadster ‒ den første bilmodellen de lagde.

Tesla ligger ikke på latsiden, og har tre nye modeller på ganger. En Semi som skal føre tungtransporten over til mer miljøvennlig kjøretøy, Model Y som blir en billigere SUV enn Model X, og til slutt en ny Roadster.

Teslas første bil var altså Roadster som kom i 2008, men denne forsvant da Model S ble introdusert i 2012.

Nye Roadster er en kruttønne nesten uten sidestykke, og skal klare 0-100 km/t på under 2 sekunder. Jepp, under to sekunder!

Den ser jo ut som et lite elektrisk fartsmonster også, ikke sant?

Så får tiden vise om man kan lade de superbilene gratis eller ikke.

For det blir ikke enkelt å spå.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,128FansLik
96FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse