Hjem / Elbiler / Tesla: Model 3 er i rute
Det vil ta tid før Tesla Model 3 blir et vanlig syn på norske veier. (Foto: Tesla)
Det vil ta tid før Tesla Model 3 blir et vanlig syn på norske veier. (Foto: Tesla)

Tesla: Model 3 er i rute

Tesla tilbakeviste torsdag ryktene om at Model 3 er ytterligere forsinket på grunn av produksjonstrøbbel.

Det var CNBC som startet rykteflommen. De rapporterte at Teslas problemer rundt batteriproduksjonen i Gigafactory i Nevada var større enn først antatt, og at mange av batteripakkene må monteres manuelt.

Annonse

Ifølge flere ansatte var problemene så store at de måtte låne arbeidere fra leverandører til monteringen, og mange av de som jobbet med dette i tillegg var uerfarne.

CNBC skrev at problemene kunne før til ytterligere forsinkelser, og aksjeverdien til Tesla hadde stupt 2,4 prosent da børsen stengte.

Men den tok seg opp igjen etter at Tesla så seg nødt til å kommentere saken.

I en uttalelse tilbakeviser de opplysningene.

«For å være klinkende klar, vi er på linje med målet for å øke produksjonshastigheten for Model 3 som vi satt tidligere denne måneden», sier en Tesla-talsmann i en epostmelding mottatt av Reuters.

Annonse

Han legger til at som tidligere kjent vil noen av elementer rundt byggingen av Model 3 være manuelt inntil de når full produksjon.

Tesla startet produksjonen av deres billigste modell allerede sist sommer, og den opprinnelige planen var å skru opp takten for hver måned og produsere 20 000 Model 3 i desember.

Men det har vært store innkjøringsproblemer og trøbbel rundt batteripakkene, og de endte opp med under 3 000 Model 3 i 2017. Noen skriver at tallet var så lavt som 2 000, og at dette kun er de dyrere modellene med lang rekkevidde.

Tidligere denne måneden kuttet de på nytt målsetningen, og nå fra 5 000 Model 3 i uka til 2 500. Det blir altså 10 000 i måneden, og da skjønner vi raskt at kunder som har bestilt en slik må smøre seg med et ekstra lag tålmodighet.

For det er rapportert at rundt 400 000 står på venteliste for den nye Model 3, som i USA koster 35 000 dollar for den med kortest rekkevidde. Dette er ganske så nøyaktig den halve prisen av en Model S 75 med bakhjulsdrift.

I Norge er det for tiden kun den dyrere P100D som selges av Tesla, og den har en startpris på i overkant av 1,1 millioner kroner.

Tesla er kjent for å ikke holde tidsplanen, og den foreløpige siste modellen i full produksjon, Model X, ble utsatt flere ganger før de kom skikkelig i gang i 2016.

I Norge var det først forventet at den nye Model 3 ville bli tilgjengelig tidlig sommer, men nå er det nok 2019 som virker som det mest reelle.

Følg bil24.no på Facebook

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Ami One Concept er en elektrisk mopedbil med toppfart på 45 km/t. (Alle foto: Citroën)

En elbil for 16-åringer

Citroën viser fram en elbil så liten at man kanskje ikke trenger sertifikat til å …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *