Annonse
HjemElbilerTesla kutter fra 5.000 til 3.000

Tesla kutter fra 5.000 til 3.000

Det blåser friskt rundt Tesla for tiden. Mulig rettssaker, protesttog, Musk-kritikk og kutt i ordrene til eksterne leverandører.

Det viktigste sett fra forbrukernes side er et kutt i ordrene til et eksternt selskap i Taiwan. Hota har inngått en avtale med Tesla om å levere 5.000 setepar i uka, men de har nå fått beskjed om at dette blir kuttet til 3.000 fra desember, skriver Economic Daily News.

Dette på grunn av den berømte flaskehalsen i produksjonen av Model 3.

Avisa skriver også at 10.000 deler som skulle leveres i mars, kan bli utsatt til enten mai eller juni.

Saken fortsetter under Annonsen

Tesla skulle etter planen allerede ha kommet med rapport for tredje kvartal, men denne skal nå offentliggjøres 1. november.

I mellomtiden protesterer arbeiderne som fikk sparken fra Tesla. De har møtt tallrike opp utenfor Fremont-fabrikken med plakater og protestrop.

Allerede nå har flere sagt at de vil anlegge sak mot Tesla, og fagforbundet United Auto Workers har på vegne av flere 100 klaget dette videre til en nasjonal nemd, ifølge The Verge.

Tesla-sjef Elon Musk har også måtte tåle kritikk for sin optimistiske stil og urealistiske forventinger til tross for at Tesla fortsetter med å underprestere i forhold til produksjon. Men den kritikken ser ikke ut til å bite på Musk. Tidligere i uka publiserte han dette klippet fra en fest på taket til en av Teslas fabrikker:

https://www.instagram.com/p/BatMhVODF1L/

I sommer uttalte Musk at de ville gå gjennom et «produksjonshelvete» når de startet å produsere Model 3, og de ligger allerede bak skjemaet. Planen var å øke takten til 20.000 modeller i desember, men i løpet av tredje kvartal klarte de bare å levere i underkant av 300.

Det meste av produksjonen er ment å skje automatisk, og når alt fungerer optimalt skal Tesla kunne rulle ut 10.000 Model 3 i uka.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse