Annonse
Hjem Nyheter Tesla gruser Porsche på rekkevidde

Tesla gruser Porsche på rekkevidde

EPA har nå publisert offisielle rekkeviddetall på Porsches nye elbil Taycan. Den lyder på 323 kilometer, mens tallet for Tesla Model S Performance er 560 kilometer.

Det er de amerikanske miljømyndighetene EPA som står for disse tallene. EPA’s tall regnes også å være noe strengere enn den europeiske målemetoden WLTP.

Porsche har tidligere anslått en rekkevidde på opp til 450 kilometer for Taycan, og prøver nå å tone ned det lave anslaget fra den føderale etaten.

I en uttalelse sier de at EPA’s målinger ikke trenger være realistiske i forhold til hvordan rekkevidden vil være i det daglige bruk. Denne varierer fra fører til fører, og i dette tilfellet vil nok den realistiske rekkevidden være noe høyere.

Startprisen på Tesla Model S Long Range er 790.900 kroner med oppgitt rekkevidde på 610 km, mens Porsche Taycan starter på 899.000 kroner.

Saken fortsetter under Annonsen

Å finne offisiell tall om Taycans rekkevidde er litt forvirrende.

På Porsches norske hjemmeside opplyses rekkevidden til 388-412 kilometer ved kombinert kjøring, men i de tekniske spesifikasjonene for Taycan 4S er denne oppgitt til 386-463 kilometer.

Uansett reagerte Porsche så sterkt på EPA-tallene at de bestilte en uavhengig test fra det amerikanske selskapet AMCI, kan Jalopnik rapportere.

Dette selskapet har testet tusenvis av biler, og kom fram til en kombinert rekkevidde i nærheten av det Porsche selv mener ‒ 442 kilometer.

Her kan du selv lese rapporten til AMCI.

På EPA’s tester vil forskjellene være større. Selv om Porsche har et stort batteri på 93,4 brutto kilowattimer er forbruket så høyt at selv biler med betraktelig mindre batterier har oppgitt bedre rekkevidde i EPA’s målinger.

Her er oppigtte EPA måleringer på noen biler som selger godt i det norske markedet:

Nissan Leaf: 364 km.
Kia e-Niro: 385 km.
Hyundai Kona: 415 km.
Tesla Model 3 Long Range: 518 km.

Uansett har Porsche hatt en veldig god start på salget med over 10.000 kontrakter signert allerede, selv om bilen ikke har forventet produksjonstart før til våren.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,772FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker