Annonse
Hjem Elbiler Tesla ga biler lengre rekkevidde

Tesla ga biler lengre rekkevidde

Ved at Tesla trykket på en knapp fikk enkelte eiere i orkanutsatte strøk i Florida rundt 80 kilometer lengre rekkevidde.

Det var på nettsiden Reddit de første eierne oppdaget at rekkevidden på deres 60D plutselig var blitt økt, og deretter fulgte en e-post som forklarte hvorfor.

«Vi i Tesla håper du og dine er trygge mens dere gjør dere klare for orkanen som nærmer seg Florida.

På grunn av ekstraordinære omstendigheter og for å hjelpe deg til å evakuere trygt, har kjøretøyet ditt blitt oppgradert temporært uten ekstra kostnader slik at batteriet har fått ekstra batterikapasitet til 16. september. Du vil se at instrumentpanelet sier 75 i denne perioden. Vi håper det hjelper deg til å komme til destinasjonen enklere.»

Tesla har tidligere solgt biler med 60 kW batterikapasitet, mens den minste kapasiteten nå er 75 kW. Så hvordan er det mulig for Tesla å gjøre dette?

Saken fortsetter under Annonsen

Jo, for eksempel har modellene 60 og 60D som ble produsert til april i år egentlig en batteripakke på 75 kW som de nåværende 75 og 75D, men dette er digitalt sperret til 60 kW. Akkurat som enkelte produsenter begrenser toppfarten til 250 km/t.

Tesla-eiere har muligheten til å oppgradere denne til 75 kW ved å betale litt i overkant av 30.000 kroner, og dette gjøres trådløst via programvaren i bilen.

Det er altså dette Tesla nå har gjort med de orkanutsatte eierne i Florida.

Og dette er faktisk et perfekt eksempel på hvordan bilverden kommer til å bli i framtiden. Bilprodusenter vil selge standard biler med muligheten for temporære oppgraderinger.

For eksempel vil du kunne kjøpe tilgang til navigasjonen akkurat i den perioden du skal på bilferie, eller du kan kjøpe tilgang til parkeringsvarmeren kun i januar. Det blitt litt som du nå leier en film på nettet. Du betaler noen kroner, og kan se filmen innen 24 timer. Deretter er den borte igjen.

Dette kalles «on demand», eller «på bestilling» på norsk, og er en trend som nå også kommer til bilverden.

Orkanen «Irma» feide inn over Florida søndag, etter å ha herjet seg gjennom Karribien hvor minst 28 mennesker omkom. Det er fortsatt uklart hvor stor skade «Irma» gjorde i Florida, men mange millioner mistet strømmen og gater ble oversvømmet da den store orkanen nådde kysten av USA.

«Irma» roet seg mandag morgen norsk tid, og faren er nå over.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,645FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker