Annonse
Hjem Motorsport Sykkellegende nærmer seg Le Mans

Sykkellegende nærmer seg Le Mans

Uavhengig av hva de måtte ha inntatt av stimulanser, verdens råeste syklist på 2000-tallet heter ikke Lance Armstrong. Han heter Chris Hoy, og kan snart sees i Le Mans.

Hoy er faktisk en så stor sykkellegende at den engelske dronningen plasserte et sir foran navnet hans. Og det er ikke rart. For hør på dette her. 11 ganger verdensmester og 6(!) OL-gull. For de som lurer; Nei, han syklet ikke Tour de France og andre slike ritt. Han var banesyklist.

Og i motsetning til Armstrong har ikke Hoy blitt tatt for juks, så han er fortsatt en stor idrettshelt.

Mange har tatt spranget fra to til fire hjul innen motorsporten. Men å gå fra sykkel til motorsport er uvanlig, men det er altså det Hoy har gjort. Og det med suksess.

Sist helg kapret han og makker Charlie Robertson tittelen i den europeiske klassen LM P3 i Le Mans-serien da de vant et løp på Paul Richard-banen i Frankrike, og drømmen om å kjøre 24-timersløpet Le Mans kommer stadig nærmere.

Saken fortsetter under Annonsen

– Jeg kan ikke tro at det har gått ett år (siden han startet å kjøre), og jeg kan ikke tro at jeg har fått muligheten til å gjennomgå et slik verdensklasse-program som det Nissan GT Academy er, sier Hoy.

– Og jeg kan absolutt ikke skjønne at jeg får tilgang til disse utrolige bilene. Å faktisk få kjøre disse, å vinne med disse, og ta en EM-tittel er bare helt utrolig. Men konkurransemennesket i meg stålsetter seg for den neste utfordringen.

Le Mans-løpet er verdens eldste og mest prestigetunge langdistanseløpet, og kjøres i midten av juni neste år. Mye mulig med Chris Hoy på startstreken.

Forrige artikkelEn illsint Lambo
Neste artikkelDette er skremmende

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,850FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker