Annonse
Hjem Nyheter Svensk Volvo-fabrikk klimanøytral

Svensk Volvo-fabrikk klimanøytral

Fabrikken i Skövde er Volvos aller første klimanøytrale fabrikk.

1. januar svitsjet fabrikken over til fornybar varme, og viser dermed vei for satsingen som skal føre alle deres fabrikker blir klimanøytrale innen 2025. Skövde blir dermed en av få klimanøytrale bilfabrikker i Europa.

‒ Å utbrede energieffekten er vår første prioritet, og derfor sikter vi på å få levert fra fornybare kilder, sier Javier Varela i Volvo.

En ny avtale mellom Volvo Cars og den lokale leverandøren sikrer at all oppvarming levert til Skövde-anlegget genereres fra forbrenning av avfall, biomasse og resirkulert biobrensel.

Oppvarmeringen kommer i tillegg til strømforsyningen, som siden 2008 har kommet fra fornybare kilder. Dette gjelder også alle de andre Volvo-fabrikkene i Europa.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Det er et stolt øyeblikk for Skövde-fabrikken og Volvo Cars, sier Stuart Templar hos bilprodusenten.

‒ Miljøvern er en av våre kjerneverdier. Sammen med planen om å elektrifisere alle nye Volvo-biler lansert fra 2019, vil klimanøytrale produksjonsoperasjoner redusere vårt samlede CO2-avtrykk betydelig, og støtte global innsats for å takle klimaendringer.

Volvo ser på diverse løsninger for å redusere produksjonsutslippene, og fabrikken i belgiske Gent kom i 2016 med en ny løsning som reduserte karbonutslippet med hele 40 prosent. I rene tall betyr dette at fabrikken sparer 15 000 tonn CO2 i året.

‒ Vi fortsetter å snakke med våre elektriske leverandører i alle regioner for å sikre ytterligere tilgang til fornyet energi, sier Varela.

Svenskene satser som sagt tungt på elektrifisering, og de har også introdusert et helt nytt merke, Polestar. Merket som skal inn i Tesla-markedet skal kun skal lage elektriske modeller etter hvert. Polestar 1 er derimot en hybrid med en elektrisk rekkevidde på hele 150 kilometer. Norge er et av de seks landene som får bilen først, og produksjonen starter opp til neste år.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker