Annonse
Hjem Nyheter SUV-inspirert Focus under 300.000 kroner

SUV-inspirert Focus under 300.000 kroner

Nye Ford Focus har en startpris på 270.000 kroner, og nå er prisen for den helt nye og høyreiste Focus Active også klar.

Ford lanserte 4. generasjon av Focus tidligere i år, og modellen som runder 20 år har blitt ganske så ny med mer teknologi og innvendig plass. Prishoppet fra den forrige generasjonen er på cirka 30.000 kroner for den billigste varianten kalt Focus Trend.

Men de litt mer avanserte variantene ST-Line (sportslig) og Titanium (mye utstyr) klarte ikke 300.000-grensen, og koster rett i overkant av dette. Toppmodellen Vignale har en startpris på 336.000 kroner, og går man for stasjonsvognene koster disse 10.000 kroner mer enn femdørsbilene.

Men Ford har enda en modellvariant å by på. Nemlig den høyreiste Focus Active.

Saken fortsetter under Annonsen

Som navnet hinter er dette en SUV-inspirert modell som har fått en økt bakkeklaring på 3 centimeter og en røffere styling.

‒ Nye Focus Active crossover er en veldig spennende modell for det norske markedet. Den bygger på nye Focus som har fått mye ros etter lanseringen i Norge. Focus Active har i tillegg fått en del unike egenskaper som økt bakkeklaring, røffere styling både utvendig og i interiøret, og tilpassede kjøremoduser som hjelper deg fram på varierende underlag, sier markedsdirektør i Ford Motor Norge, Geir Haugaard.

Og som inngangsmodellen Trend starter også Active under den magiske 300.000-grensen, men det er på håret.

For Ford Norge har satt startprisen til 296.400 kroner med en 1-liters EcoBoost-motoren på 125 hestekrefter og manuelt gir (fås også med automatgir). Focus Active kommer også som stasjonsvogn, og da går prisen opp til 310.400 kroner.

Du får ikke kun høyere bakkeklaring med på kjøpet, mens også en del utstyr som sportsseter, cruisekontroll, parkeringssensor, et nøkkelfritt system og fem kjøremoduser. Disse er Normal, Eco, Sport, Glatt eller ujevnt underlag, og bilen tilpasser gassrespons, styring, ESC og traction-kontroll for å gi deg det optimale utgangspunktet for kjøreturen.

Men Ford introduserer ikke bare en SUV-lignende Focus, men slår også til med to nye motorer.

En 2,0-liters TDCi med 150 hestekrefter med mulighet for både automat og manuelt gir, og en 1,5-liters Ecoboost-bensinmotor med 182 hestekrefter sammen med en 8-trinns automatgirkasse. Focus Active kan også fås med en 1,5-liters TDCi EcoBlue dieselmotor.

Nye Focus har for øvrig blitt kollisjonstestet av Euro NCAP, og innfridde med 5 stjerner. Så det er også en trygg bil.

Her er flere bilder av den nye Focus Active:

[ngg src=”galleries” ids=”18″ display=”basic_thumbnail”]

Følg bil24 på Facebook

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

1,216FansLik
42FølgereFølg
74FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker