Annonse
Hjem Motorsport Superhelg for Petters lag

Superhelg for Petters lag

Det ble en superhelg for Petter Solbergs Volkswagen-team i Canada. Men han selv måtte ta til takke med 2. plassen.

Sesongens åttende VM-runde i RX ble kjørt i kanadiske Trois-Rivieres mellom Quebec og Montreal, og ble innholdsrik affære med vekslende forhold under lørdagens kjøring.

For Petter Solbergs team, PSRX Volkswagen Sweden, ble det en drømmehelg.

VM-leder Johan Kristoffersson feide med seg det som var, og innkasserte 30 poeng etter å ha regjert hele helgen.

Det gikk ikke veldig mye dårligere for Petter Solberg. Han vant sitt semifinaleheat, og endte på en klar andreplass bak Kristofferson i finalen. Dermed kunne han innkassere 26 poeng etter VM-runden.

Saken fortsetter under Annonsen

De to sto i P1 og P2 under finalen, og etter en intens startkamp klarte Kristofferson å presse seg foran Petter. Derfra og inn var det aldri noen tvil. Svensken tok en fortjent seier – og sin tredje på rad.

Solberg noterte seg for helgens raskeste kvalifiseringstid i Q3, og viste at han har inne farten til svensken når alt klaffer.

For Andreas Bakkerud ble det en vanskelig helg. Han havnet på sjuendeplass i Q1, og knakk drivakselen i Q2. Dermed måtte han kjøre Q3 i våte forhold, og han endte på 13. plass to små poeng unna en semifinaleplass.

Sebastien Loeb, Kevin Eriksson, Toomas Hekkinen og Timmy Hansen fulgte etter Solberg i finalen. Regjerende mester Mattias Ekström endte sist i det ene semifinaleheatet etter å ha fått problemer med bilen.

Sammenlagt leder Kirstofferson med sine 211 poeng, etterfulgt av Solberg med 176 poeng, Ekström med 158 poeng, Loeb med 144 poeng, Timmy Hansen med 135 poeng og Andreas Bakkerud på sjetteplass med 128 poeng. Youtube-helten og Bakkeruds teamleder Ken Block er nummer sju med 89 poeng.

I teammesterskapet leder PSRX Volkswagen Sweden med sine 387 poeng, etterfulgt av Team Peugeot-Hansen (T. Hansen/Loeb) med 279 poeng, EKS (Ekström/Heikkinen) med 236 poeng og Hoonigan Racing Division (Bakkerud/Block) med 217 poeng.

Det skal altså mye til for at det nye Volkswagen-teamet ikke stikker av med lagseieren denne sesongen.

Neste runde er i Frankrike om en knapp måned. Deretter venter Østerrike og Tyskland, før FIA World Rallycross Championship avslutter i Sør-Afrika for aller første gang.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,795FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker