Annonse
Hjem Nyheter Subaru gir ni kunder nye biler

Subaru gir ni kunder nye biler

Det er ikke ofte vi hører at en bilprodusent gir kundene helt nye biler, men det gjør nå Subaru.

Å tilbakealle biler er ganske vanlig, og i de fleste tilfellene er det kun små ting som må fikses eller en del som må byttes.

Noen ganger er det mer alvorlige feil som for eksempel går på sikkerhet og utslipp.

Og så har vi Subaru da.

Flere amerikanske nettsteder, deriblant Autoblog, skriver at den japanske bilprodusenten ikke bare må tilbakekalle biler, de erstatter de faktisk med helt nye biler.

Saken fortsetter under Annonsen

Subaru har oppdaget svakheter med sveisingen rundt B-stolpene på 293 Ascent-modeller produsert mellom 13. og 21. juli, og denne svakheten er så vanskelig å fikse at de rett og slett vraker bilene.

Av de 293 bilene er det kun ni som har rukket å bli solgt i USA, så de resterende står enten hos bilforhandlere eller er i transitt.

De ni som faktisk har rukket å kjøpe seg en helt ny Ascent produsert den aktuelle uka må altså levere inn bilen, og kan deretter starte opp en helt ny Ascent som de får som erstatning.

Subaru viste fram en konseptmodell av Ascent under fjorårets bilutstilling i New York, og begynte produksjonen av den helt nye modellen i mai.

Så sent som i juni ble den aller første Ascent overlevert i USA, og Subaru USA håper familiebilen skal bidra til et enda sterkere salg. Subaru har hatt salgsvekst i USA i ni år på rad.

Ascent er den største SUV-modellen Subaru lager og er flaggskipmodellen, og leveres med både sju og åtte seter og mye ny teknologi og førerassistenter.

Modellen produseres på fabrikken i Indiana, hvor også modellene Outback, Legacy og Impreza lages. Ascent blir produsert for det amerikanske markedet, og det er ingen kjente planer om at denne skal komme til Europa.

I Norge selges det for tiden seks Subaru-modeller, XV, Forester, Outback, Levorg, Impreza og BRZ.

Du er kanskje overrasket over at Ascent er en ny bil, ettersom du har hørt om den før? Da blander du den nok med Hyundais modell som heter Accent, og som oss bekjent aldri har hatt noen sveiseproblemer.

Ascent betyr for øvrig stigning, mens accent er aksent på norsk.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker