Annonse
Hjem Nyheter Stort fall i bilsalget

Stort fall i bilsalget

Muligens venter mange på nye modeller, for bilsalget falt med hele 29,5 prosent i januar. Og nå er elbilene mer populære enn dieselbilene.

Det er et voldsomt fokus på biler som ikke har utslipp, men problemet er at det ikke finnes noen fullgode, rimelige erstatninger for de som vil gå over fra fossile biler.

Faktisk finnes det ikke så mange elbiler å velge mellom i det hele og store om vi sammenligner med bensin- og dieselbiler.

Om dette er årsaken til det dramatiske fallet i nybilsalget vites ikke, men det falt uansett med 29,5 prosent i januar sammenlignet med januar 2017.

Til sammen ble det registrert 9.207 nybiler i januar, noe som er 3.848 færre enn samme måned i fjor. Statistikken fra Opplysningsrådet for Veitrafikk (OFV) viser at 23,1 prosent av disse var utslippsfrie biler, mens gjennomsnittlig CO2-utslipp var på lave 78 gram per kilometer. Det er eksempelvis 6 gram mindre enn januar 2017.

Saken fortsetter under Annonsen

Ettersom mange føler at det innebærer risiko å for eksempel kjøpe dieselbiler i dag, kan løsningen bli en lease (leie) en ny bil. Og næringsandelen av nye biler økte da også i januar, fra 51,7 prosent i samme måned i fjor til 58,3 prosent nå. Næringsandelen av personbilsalget inkluderer også privatleasing, som er i vekst.

Ikke overraskende faller dieselandelen stadig. I januar falt andelen ned til 20,2 prosent, og er dermed forbigått av elbilene i antall solgte biler. Vi har altså passert et viktig veiskille her, og den neste som venter er bensinbilene. Og elbilene nærmer seg disse med stormskritt.

For de rene bensinbilene sto for 26,2 prosent, og er nå kun 3,1 prosent foran nullutslippsbiler.

Men faktisk ble det registrert 167 færre nullutslippsbiler i januar enn januar 2017, men ettersom det totale salget har falt drastisk nærmer de seg altså prosentmessig. 2.128 av bilene i januar var nullutslipp, og blant disse finner vi to hydrogenbiler. Resten var elbiler.

Hybriddelen, altså kombinert eldrift og bensin/dieseldrift, endte på 30,4 prosent i januar. Også her falt salget i forhold til januar 2017, og 2.797 registrerte hybrider var en nedgang på hele 1.622 biler. 1.565 av hybridene var ladbare.

Det er tre merker som skiller seg ut som månedsvinnere.

Volkswagen beholder topplasseringen med 1.384 biler, etterfulgt av Toyota med 1.153 og BMW med 1.123 registrerte biler.

Den mest populære modellen var Volkswagen Golf, som endte opp på 754 biler. BMW i3 bokførte 614 biler, mens Renault Zoe endte på 334 biler. I og med at Golf også kommer som elbiler, var det altså tre elbilmodeller på toppen. Trioen sto for 18,5 prosent av alle nyregistreringene.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker