Stor interesse for «ukjent» elbil

Hyundai Norge melder om tusenvis av nordmenn har meldt sin interesse for en kommende elbil som fortsatt ikke er vist fram.


Kanskje klok av skade etter at de ble tatt helt på senga av interessen rundt elbilversjonen av Hyundai Kona og ventetiden dette medførte, har Hyundai vært langt mer forsiktig med innfasingen av den kommende Ioniq 5.

Likevel ser de tegn til at interessen rundt den nye elbilen kan nærme seg det de opplevde rundt den populære Kona.

‒ Vi så en vanvittig interesse for Kona Electric da den ble lansert, og det endte med at vi måtte stoppe interessentlisten da denne nådde 20.000 personer. Nå ser vi at interessen er i ferd med å ta av også på Ioniq 5, og det før vi engang kjenner det endelige designet, sier markedsdirektør Christian Stenbo i Hyundai Motor Norway.

Selv før markedsføringen startet denne uken hadde over 1.000 meldt sin interesse for den første elbilen som er laget på en helt ny plattform, og med et par korte teasersnutter i digitale medier har antallet interessenter nå tredoblet seg.

‒ Vi er veldig glade for å endelig kunne begynne å kommunisere rundt Ioniq 5. Fortsatt er få detaljer kjent, men dryppene blir stadig flere. Det merker vi også på interessen rundt bilen, som for alvor tar seg opp, sier markedsdirektøren.

Hyundai kjører en velkjent strategi når de lader opp til den nye bilen, nemlig å komme med små drypp som skal pirre interessen. Ja, frustrerende for de som venter på bilen, men som gir god PR.

‒ Det har jo nærmest vært vanntette skott fra fabrikken, og sånn sett er kanskje bemerkelsesverdig lite kjent med tanke på at bilen lanseres i løpet av kort tid. Nå ser vi imidlertid at detaljer rundt eksempelvis lynlading og den revolusjonerende nye elbilplattformen vår begynner å komme. Ioniq 5 kommer til å flytte grensene i markedet, og ambisjonene er naturligvis høye når vi sier at den er starten på en helt ny æra for elbiler, sier Stenbo.

SUV-modellen blir den første i en ny Ioniq-serie med elbiler, og skal lanseres tidlig neste år. Hyundais interesseliste er selvsagt uforpliktende, og skal kun fungere som en infokanal rundt bilen.

‒ Jeg vil presisere at dette ikke er en køliste, så man vil fortsatt måtte være på hugget når det åpnes for ordre.

Stenbo lover at det ikke skal gå lang tid fra bilen er lansert til den faktisk befinner seg ute hos forhandlerne.

‒ De første bilene er her allerede få måneder etter lansering. Det blir på ingen måte en langtekkelig lanseringsperiode her.

Etter 5 følger som kjent 6, som hos Ioniq blir en helelektrisk sedan. Ioniq 7 som er den tredje planlagte modellen blir en litt større SUV enn det Ioniq 5 er.

Hvordan den kommende elbilen faktisk ser ut er fortsatt ikke kjent, men det vi vet er at bilen er basert på konseptet kalt Hyundai 45 som ser slik ut:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter