Annonse
Hjem Nyheter Stinger skal gjøre Kia sportslig

Stinger skal gjøre Kia sportslig

Kia er faktisk det 13. mest populære merket i Norge basert på salgstallene, på plassen foran Tesla. Nå vil de også ha tak de som vil ha litt sportsligere varianter.

Kia solgte 2.987 biler i årets første åtte måneder, og har en rekke modeller i sitt utvalg. Men de mangler en skikkelig frisk en i GT-segmentet. Den får de snart, selv om veien dit har vært kronglete.

Allerede under Frankfurt Motor Show i 2011 viste Kia fram et GT-konsept, men mange var skeptiske til idéen som de mente kun var en drøm.

Men ikke alle. Noen i det sørkoreanske selskapet hadde åpenbart troen på dette, så utviklingen fortsatte. Og seks år etter er den her. Kias nyeste medlem, GT-bilen Stinger.

‒ En ekte gran turismo, en bil for livlig langdistansekjøring, handler ikke bare om kraft, skarp dynamikk og brutal styling, alt på bekostning av luksus, komfort og stil, sier Gregory Guillaume, sjefdesigner hos Kia Motors Europa.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Stinger er ikke laget for å komme først til reisemålet – denne bilen handler om reisen dit. Det handler om lidenskap, maler han på.

Den kommer med flere motoralternativer, og den største er en 3,3-liters twinturbo V6 med 365 hestekrefter som gjør sprinten unna på meget respektable 4,7 sekunder. Kia er kjappe til å bemerke at dette er raskere enn en Porsche Panamera. Toppfarten er på 268 km/t.

Dette er også Kias første sedan som er tilgjengelig med både bakhjulstrekk og firehjulsdrift.

Ellers har Kia puttet inn en masse teknologi og sikkerhetssystemer, og bilen har blant annet fem kjøremoduser å velge mellom.

Bilen er ventet til Norge innen året. I mellomtiden kan du sjekke ut denne videoen:

https://youtu.be/QpI-DZ9X7Jg

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,776FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker