Annonse
Hjem Nyheter Startet produksjon av «finsk» A-klasse

Startet produksjon av «finsk» A-klasse

I Uusikaupunki helt sørvest i Finland har de nå startet opp produksjonen av den nye Mercedes A-klasse.

Om du har kjørt en relativt ny A-klasse er sjansene for at den faktisk er litt finsk ganske stor. Siden 2013 har fabrikken i Uusikaupunki, Nystad på svensk, produsert både A-klasse og SUV-modellen GLC for Mercedes.

Nå er tiden kommet for den nye A-klasse, som innleder Mercedes’ 4. generasjon av kompakte biler.

‒ Med å starte opp med den nye A-klasse i Uusikaupunki fortsetter vi planen om å øke produksjonen. Etter hovedfabrikken i Rastatt og på den ungarske fabrikken i Kecskemét, har våre finske produksjonspartnere Valmet Automotive startet produksjonen av den nye A-klasse. Innen en kort periode har vår produksjonsstrategi åpnet for en tredje produksjonslinje, sier Markus Schäfer i Mercedes.

Tyske Rastatt har produsert modeller siden 1992, mens den ungarske fabrikken 90 kilometer sør for Budapest ble innviet i 2012. Der har de til nå produsert B-klasse, GLA og CLA Shooting Brake ‒ de to sistnevnte produsert eksklusivt på den fabrikken.

Saken fortsetter under Annonsen

Mercedes satte i gang produksjonen av nye A-klasse i Rastatt i april, og i Kecskemét i mai. To måneder senere følger altså Finland.

‒ I forkant har vi fokusert på å sikre en rask oppstart og et stort produksjonsvolum. Det har også vært en fordel at vi tidligere har produsert A-klasse og GLC, påpeker Pasi Rannus hos Valmet Automotive.

Nye A-klasse er den første i en stor oppdatering av kompakt-klassen til Mercedes, som også består av B-klasse, CLA, CLA Shooting Brake og GLA. I tillegg har Mercedes også presentert en helt ny modell i segmentet, en A-klasse sedan med lang akselavstand. Denne er ment for det kinesiske markedet.

I tillegg skal Mercedes komme med to nye kompakte modeller i tiden framover, den første starter opp produksjonen i Mexico senere i år.

Mercedes har bygd opp fabrikkene med tysk nøyaktighet. Hovedfabrikken i Rastatt kontrollerer produksjonen så vel som kvaliteten og delesituasjonen globalt, og støtter oppstart av produksjon på nye fabrikker blant annet ved å trene opp de ansatte der.

I tillegg til fabrikkene i Ungarn og Finland er også fabrikken BBAC i kinesiske Beijing en del av Mercedes’ globale nettverket for produksjon av kompaktmodeller. Mexico vil altså komme til, og dermed vil den den tyske produsenten ha fem fabrikker på tre kontinenter.

Fabrikken i franske Hambach skal i framtiden produsere kompakte modeller av elbil-serien EQ, noe også Rastatt og BBAC skal gjøre. Totalt blir det dermed seks fabrikker som lager de kompakte modellene til Mercedes.

Nye A-klasse hadde verdenspremiere i begynnelsen av februar, og ble lansert i Europa i mai. Med den lille modellen går også Mercedes litt bort fra strategien om at kun de dyre bilene skal ha den nyeste teknologien, og nye A-klasse får blant annet et helt nytt multimediasystem kalt MBUX, som faktisk har kunstig intelligens (AI) som lærer brukeren å kjenne. Det er for eksempel mulig å snakke med den nye A-klassen.

Og vi får håpe at de som er laget i finske Uusikaupunki ikke kun behersker finsk, noe som kan bli slitsomt. I så fall kan du jo prøve deg med å hilse Terve og se om den svarer.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker