Annonse
HjemElbilerStarter produksjon av Model Y om halvannet år

Starter produksjon av Model Y om halvannet år

Tesla har fortsatt innkjøringsproblemer rundt Model 3, men det skremmer de ikke fra å planlegge den neste bilen ‒ Model Y.

Det er en kompakt crossover SUV-modell som kan sammenlignes med sedanen Model 3. Altså en langt billigere SUV enn Model X.

Det har lenge vært kjent at Tesla skal lage Model Y, men det har foreløpig ikke vært kjent når de egentlig planlegger den. De kommer som kjent også med sportsbilen Tesla Roadster og trekkvognen Tesla Semi i årene som kommer.

Reuters har nå fått bekreftet av to uavhengige kilder at produksjonen av Model Y skal starte opp i november 2019.

Ifølge nyhetsbyrået har nå Tesla åpnet for kontraktstilbud på deler for Model Y, og i brevet som er sendt ut til deleprodusentene indikerer Tesla at produksjonsstarten ved Fremont-fabrikken i California er november 2019.

Saken fortsetter under Annonsen

Normalt kontakter bilprodusentene deleleverandører fra 2 til 2,5 år før en eventuell produksjonsstart, og 1,5 år er ansett som en aggressiv strategi.

Model Y bør uansett ikke havne i de samme problemene som Model 3, ettersom bilen skal bygges på samme plattform. De største problemene bør være ryddet av veien til da.

Direktør Elon Musk sa tilbake i februar at de satset på å bygge én million Model Y i året, mens de to kildene til Reuters sier at leverandørene kan forvente seg 500.000 biler i året i USA, og langt færre i Kina.

For Tesla ser nå også på det enorme markedet der, og planlegger produksjon av Model Y i Kina to år etter at den har startet opp i USA.

Hvordan produsenten har tenkt å løse produksjonen rundt Model Y i de nåværende lokalene i Fremont-fabrikken er ikke kjent. Tesla har tidligere sagt at kapasiteten der er 10.000 biler i uka, og om de får opp takten med Model 3 sier det seg selv at det blir trangt om plassen med en Model Y i produksjonslinjen.

Tesla har sagt at de ikke har noen planer om å bygge ut fabrikken, så hva de tenker rundt dette er ikke godt å si.

Model Y blir altså SUV-varianten av Model 3, og selv om det kun er det bildet øverst i saken her som er offentliggjort er det ventet at den arver mye fra Model 3 ‒ slik Model X gjorde fra Model S.

I tillegg til en ny SUV, Roadster og Semi, har Musk også annonsert en pickup-modell. Den vil komme etter Model Y.

Dermed vil Tesla bestå av sju modeller ‒ Model S, Model X, Model 3, Model Y, Roadster, Semi og pickup.

Vi får bare håpe at Tesla ikke gaper over for mye nå.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse