Annonse
Hjem Nyheter Spesiell hydrogenbil med enorm rekkevidde

Spesiell hydrogenbil med enorm rekkevidde

Toyota viser fram nok et konsept foran den kommende Tokyo Motor Show. Denne gang en noe spesiell skapning med en rekkevidde som bryter «drømmegrensen».

Den japanske bilgiganten har det travelt for tiden, og de har allerede vist oss bilen Concept-i, bybilen Concept-i Ride og trehjulingen Concept-i Walk samt en hydrogenbuss. Alt dette i løpet av dager, og som en slags oppvarming til Tokyo Motor Show.

Nå er tiden kommet til en seksseters familievariant som de kaller Fine-Comfort Ride. Dette er en noe snodig brenselcellebil med svær innvendig plass og en enorm rekkevidde.

Det første man reagerer på er den uvanlige formen. Og det er på grunn at den rett og slett at den har et kort panser. Ettersom det er en hydrogenbil som drives elektrisk er det bare å fjerne motorrommet, noe Toyota altså har gjort. Motoren er i hjulet.  

Saken fortsetter under Annonsen

De, altså hjulene, har også noen uvanlige posisjoner helt ut i hjørnene. Dette gir bedre plassutnyttelse og bedre stabilitet, men et noe merkelig utseende. Eller kanskje bare uvant.

Designet i seg selv har en slags diamantform, og smaler inn bak. Der bak finner vi også en særegen «bulk» i taket, sikkert på grunn av noe aerodynamiske greier. Håper vi.

Det er seks seter, og de kan flyttes på og justeres slik at plassen blir utnyttet best mulig.

Konseptbilen er altså en brenselcellebil, og det gir normalt lenger rekkevidde enn elbiler som bruker batteri. Og nå innfrir Toyota til de grader.

For de hevder at denne ikke gir seg før den har kjørt 1.000 kilometer. Og skulle du ha brukt opp alle de kilometerne uten å ha fylt på med hydrogen, så gjør du det i løpet av tre minutter.

Om du finner en hydrogenstasjon da. For de er ikke så veldig mange plasser.

Toyota sier ingenting om at de akter å produsere denne, men de vil om ikke annet vise den fram på Tokyo Motor Show som tar til i neste uke.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker