Annonse
Hjem Superbiler Speedtail ‒ verdens første hyper-GT

Speedtail ‒ verdens første hyper-GT

McLaren utvikler en bil de kaller for verdens første hyper-GT. Denne var kodenavnet BP23 tidligere, men har nå fått et «ordentlig» navn.

Om du drømmer om å eie verdens første hyper-GT er du allerede for sent ute. For lenge før noen en gang visste hva det skulle hete var alle eksemplarene revet bort, for slik er det bare når McLaren kommer med en ny superbil.

Bilen som er en bensinhybrid og altså verdens første «hyper-GT» skal kun produseres i 106 eksemplarer, og var tidligere kjent gjennom kodenavnet BP23.

Nå er ikke om annet navnet iallfall kjent ‒ Speedtrail. Den havner i den ypperste av de tre kategoriene den britiske produsenten operer med ‒ ultimat-serien. De to andre seriene til McLaren er sports-serien og super-serien.

I den ultimat-serien finner vi tre spinnmodeller per i dag, bensinhybridene McLaren P1 og P1 GTR samt den raskeste gatelovlig av alle i familien, McLaren Senna.

Saken fortsetter under Annonsen

Det er ikke så mye vi vet om Speedtrail, men dette blir en ekstrem variant som skal toppe toppfarten til den legendariske F1 som kom i 1993. Den hadde en toppfart på 391 km/t, så vi snakker rundt 400 km/t.

Mens vi er inne på F1. Også cockpitløsningen til den nye Speedtrail vil bli en lignende som F1 hadde, nemlig at føreren er sentrert med et passasjersete på hver side. Så det er altså plass til tre personer i Speedtrail.

For øvrig ble det også laget 106 eksemplarer av McLaren F1 mellom 1993 og 1998.

Det er mulig å skimte noen linjer av Speedtrail i videoen helt øverst, men vi kan uansett vente oss en linjelekker hyper-GT bygd i moderne og lette materialer.

McLaren legger faktisk så mye i denne bilen at også McLaren Special Operations (MSO) er involvert, og den gjengen lager vanligvis kun spesialversjoner av nåværende modeller.

Speedtrail vil bli den raskeste målt i toppfart og den mest luksuriøse ultimat-bilen til McLaren, og får altså en hybridløsning som vi kjenner fra blant annet P1.

Vi vente at den allerede er utsolgt. Det var den faktisk før det ble offentliggjort at McLaren i det hele tatt skulle lage den i november 2016, så det gjelder å være inne i varmen hos McLaren om man skal få fatt på de mest supre bilene de lager.

De 106 som åpenbart er det vil i løpet av året endelig kunne få se hvordan bilen faktisk blir, og resten av verden følger deretter.

Speedtrail blir den første bilen i planen McLaren kaller «Track-25», som innebærer 18 nye modeller de kommende sju årene. Innen 2025 skal alle nye biler signert McLaren kun være hybrider.

Ikke bare er Speedtrail hybrid ‒ den er også verdens første hyper-GT.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker