Annonse
Hjem Nyheter Sør-Korea regjerer ny kvalitetstest

Sør-Korea regjerer ny kvalitetstest

De beste bilene på det amerikanske markedet kommer fra Sør-Korea, mens de dårligste kommer fra England ‒ og Sverige.

La det være sagt med en gang, biltester i USA skiller seg litt fra tester her i Europa. For det første kjøpes det litt andre merker «over there» enn hva som er vanlig i Europa, og for det andre kan modellene være bygd litt annerledes og kvaliteten kan dermed være noe forskjellig.

På toppen av dette er det ikke sikkert at de tester alle merkene som er populære i Norge og Europa.

Slik som i den siste testen fra anerkjente J.P. Power.

De har akkurat offentliggjort sin kvalitetstest for 2018, og listen går på feil innen de første 90 dagene.

Saken fortsetter under Annonsen

De har testet 31 forskjellige merker, men grunnet lavt salg finner vi verken merker som Skoda, Peugeot, Citroën, Fiat, Tesla, Renault eller Suzuki på oversikten ‒ alle populære i Norge.

Så i forhold til norske forhold er forbrukertesten noe amputert, men den inneholder altså mange av de store merkene.

Undersøkelsen som baserer seg på 75.712 svar fra forbrukerne avslører at det verken er Japan, Tyskland eller Sverige som regjerer i toppen.

For aller første gang finner vi faktisk tre sørkoreanske merker helt øverst.

Genesis troner på topp, etterfulgt av Kia og Hyundai. Kia har toppet listen de fire siste årene, men Genesis som ble introdusert som eget merke for to år siden har altså skjøvet de ned en plassering nå.

For Hyundai betyr dette et skikkelig hat-trick, ettersom de eier luksusmerket Genesis og deler av Kia.

‒ Hyundai-kunder over hele verden kan være sikre på at de velger en nybil som har den beste kvaliteten i hele bilindustrien. Det gode resultatet kommer etter at vi har hatt fokus på kvalitet i produksjonsleddene, og at vi har lært opp kundene til å bruke teknologien i bilene på riktig måte, sier Omar Rivera, direktør for produkt og kvalitet i Hyundais USA-avdeling.

Videre følger Porsche, Ford og Chevrolet, mens resten av topp-10 utgjøres av Lincoln, Lexus, RAM og Nissan.

Toyota, som tidligere var kjent for sin holdbarhet, gjør det dårligere enn snittet og er nede på en 18. plass, mens Volkswagen er nummer 24 og Audi nummer 25. Det er altså kun seks merker bak Audi.

To av disse er de med klart flest feil, Jaguar nest sist og Land Rover som den klart dårligste.

Men for Volvo, som liker å framheve kvaliteten på bilene som en styrke, er heller ikke listen noe lystig lesing. Svenskene som onsdag åpnet sin første fabrikk i USA havner nemlig tredjesist, og har helt klart en jobb å gjøre i tiden framover.

På den positive siden kan det nevnes at 21 av de 31 merkene faktisk har hevet standarden fra 2017, så de fleste bilene har faktisk blitt bedre. Mazda er det merket som har hevet kvaliteten best i forhold til fjoråret, etterfulgt av Mitsubishi og Cadillac.

Den aller beste bilen i 2018 er Porsche 911, som oppnådde en score på 48. Dette er det beste resultatet siden J.D. Power begynte med denne generasjonen tester i 2013, så legenden lever helt klart i aller beste velgående.

Her finner du hele listen.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,715FansLik
80FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker