Annonse
Hjem Nyheter Solgte sjarken og kjøpte Cadillac

Solgte sjarken og kjøpte Cadillac

Det er aldri for sent å bli amcar-entusiast. Bare spør Torbjørn Johansen (70). Han solgte sjarken for å innfri den amerikanske drømmen.

Vi møter 70-åringen på en biltreff i Tana i Finnmark. Dit har pensjonisten tatt turen med et blankpolerte «slagskip».

Tidligere i sommer var han nemlig i Sverige og hentet hjem sin nyervervede Cadillac Fleetwood Brougham. En strøken og helt original 1986-modell med en V8-motor som yter 150 hestekrefter, og som under forsiktig og fornuftig kjøring slurper i seg omlag én liter bensin på mila.

Torbjørn Johansen, som for er eller mindre to år siden avsluttet sin yrkeskarriere som fisker, solgte sitt kystfartøy, og skal på godværsdager cruise rundt i intet mindre enn i en Cadillac. Ikke noe dårlig alternativ til sjarken.

– At jeg fikk tak i bilen var tilfeldig. Den tidligere svenske eieren har jeg kjent i en årrekke. Han kjøpte bilen som helt ny, og året etter at han fikk den fra Amerika, besøke han oss i Mortensnes, forteller han.

Saken fortsetter under Annonsen

Og det var et imponerende flak som kom glidende inn porten.

– Jeg, som alle andre, beundret selvsagt bilen. Så gikk det dessverre slik at kompisen min i Sverige døde. Hans kone og deres barn ville ikke beholde bilen. Så kom forespørselen om jeg ville kjøpe doningen.

– Trengte ikke lang betenkningstid før min bedre halvdel og jeg fattet beslutningen. Og for noen uker siden var kjøpet gjort. Den ble tollklarert og nå er den registrert, sier en stolt Cadillac-eier, som i kjent veteranbil-stil ikke vil røpe hva han måtte ut med før de norske skiltene var på plass.

Drømmer du om en eie en amcar eller en veteranbil? Det er aldri for sent. Og husk at biler over 30 år er ansett som veteranbiler og er fritatt for engangsavgift.

Slik som 86-modellen til den tidligere sjarkeieren, nå Cadillac-eier Torbjørn Johansen. En stolt sådan.

Litt annen utsikt enn fra sjarken. Torbjørn Johansen nyter pensjonistlivet bak rattet på en Cadillac.
Litt annen utsikt enn fra sjarken. Torbjørn Johansen nyter pensjonistlivet bak rattet på en Cadillac.

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,850FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker