Annonse
HjemMotorsportSolberg tok VM-tittelen for lag

Solberg tok VM-tittelen for lag

Petter Solberg venter fortsatt på sin første seier i 2018, men kan uansett juble etter at hans PSRX sikret seg VM-tittelen for lag.

Årets nest siste VM-runde i rallycross (WRX) ble kjørt i helga, og det ble som ventet en dramatisk affære på banen i tyske Estering. Den banen har en svært vanskelig førstesving, og det smalt titt og ofte i den både lørdag og søndag.

Både Petter Solberg og Andreas Bakkerud kjørte tidvis veldig bra, men som vanlig var det svenske Johan Kristoffersson som hadde beste startposisjon i finalen. Ved siden av han sto landsmannen Mattias Ekström i en Audi S1.

Bakkerud som står uten arbeidsgiver når Audi trekker seg ut av sirkuset etter sesongen hadde tredje startposisjon, med Solberg ved siden av seg. De to norske håpene startet altså i 2. rekke.

Finalen ble faktisk kjørt to ganger, etter at Kevin Hansens Peugeot ble stående midt i banen midtveis ut i den første finalen. Bakkerud lå da på andreplass, mens Solberg var nummer fire.

Saken fortsetter under Annonsen

Under omstarten tok Kristoffersson ledelsen foran Ekström, mens Bakkerud og Solberg fulgte deretter.

Til slutt streiket motoren til Solberg som dermed måtte bryte, og de tre første plasseringene holdt gjennom alle de seks rundene.

Dermed ble det Kristoffersson foran Ekström og Bakkerud.

Allerede før helga hadde PSRX sikret seg førertittelen i form av den suverene Kristoffersson, og lagtittelen var også så godt som avgjort. For selv om den tidligere sykdomsplaget Solberg ikke har hentet hjem en eneste seier denne sesongen, har Kristoffersson vunnet 10 av de 11 rundene som er kjørt og nærmest tatt også lagtittelen på egenhånd.

Men det var altså ikke helt avgjort, men da både Solberg og Kristoffersson tok seg til finalen var det hele avgjort. PSRX har nå et forsprang på 80 poeng ned til EKS Audi på 2. plass, og kan altså ikke bli tatt igjen.

‒ Det er selvsagt viktig for meg å kjempe for 2. plassen i mesterskapet, men som teamsjef er det svært viktig å vinne lagmesterskapet. Både for lagets del, sponsorenes del og Volkswagens del, sa Solberg.

Dette er hans femte VM-tittel. Han ble verdensmester i rally i 2003, og tok de to første VM-titlene i ralllycross i 2014 og 2015. I tillegg vant PSRX også lagtittelen i fjor i tillegg til at de fikk verdensmesteren i Kristoffersson. 

‒ Så, ja, det er en utrolig følelse etter en hard sesong. Hele laget har virkelig stått på, og jeg er så imponert over hva de har fått til og lagt ned av arbeid. Så det er en stor lettelse, selv om det ikke er en stor overraskelse.

Her kommenterer han lagtittelen på Twitter:

Solberg har to 2. plasser og tre tredjeplasser som de beste plasseringene så langt, mens Bakkerud på sin side har tre 2. plasser og tre 3. plasser.

Foran den avsluttende runden i Sør-Afrika i slutten av november er det svært jevnt mellom tre føreren i kampen om 2. plassen totalt. Ekström har 228 poeng, Bakkerud står med 224 poeng og Solberg følger med 221 poeng.

Om Solberg må bytte motor foran neste runden ryker han på minuspoeng, og vil i så fall få en tøff reise mot en eventuell 2. plass i avslutningsløpet.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse