Annonse
Hjem Nyheter Solberg til Nord-Norge for første gang

Solberg til Nord-Norge for første gang

Petter Solberg tar med seg sønnen Oliver og setter kurs for Nord-Norge for aller første gang i karrieren.

Det er verken rally eller rallycross som står på menyen når to blad Solberg reiser til Målselv i Troms, men den heseblesende konkurranseformen bakkeløp. Det gjelder altså å kjøre raskest mulig opp en bakke, og deltakerne kjører som i rally en og en og konkurrerer dermed på tid.

Arrangørene har rett og slett kalt løpet for «Norges råeste Bakkeløp», og rekorden opp til Målselv fjellandsby innehas av en kjenning av Petter og Oliver, nemlig bror og onkel Henning Solberg. Han dundret opp bakken i løpet av ett minutt og 45 sekunder i fjor, noe som tilsvarer en snitthastighet på solide 108 km/t. Så det går virkelig unna.

‒ Klart det er utrolig stas for oss som arrangerer «Norges råeste Bakkeløp» å få bilsports-stjerner av internasjonalt format på startstreken, jubler initiativtaker Jan Helge Nilssen.

Petter Solberg er en av de største stjernene i motorsportsirkuset, og en av få som er verdensmester i to forskjellige grener i regi av det internasjonale motorsportforbundet FIA ‒ rally (WRC) og rallycross (WRX).

Saken fortsetter under Annonsen

Løpet blir hans aller første i Nord-Norge, og også en av de få nasjonale løpene han har kjørt siden han tok steget ut på den internasjonale arenaen.

Sønnen Oliver har fått motorsport inn med morsmelka, og både mamma Pernilla Walfridson og bestefar Per-Inge Walfridson (bror til Stig Olof Walfridson) er kjente motorsportsnavn. Oliver satser hardt på rally, og 17-åringen har allerede flere gode resultater å vise til.

‒ Vi har to blad Solberg til stede, og de vil få konkurransen fra rundt 50 utfordrere fra fjern og nær. Dette er gode kappkjørere som vil gjøre det de kan for at Petter skal havne et stykke ned på resultatlista! Sånt blir det folkefest av, sier Nilssen.

Arrangementet strekker seg fra 18.- til 21. juli, og fartsfarten vil sette preg på de tre kommunene Bardu, Målselv og Lenvik. Det blir blant annet del-arrangementer på Setermoen, Finnsnes og i Bardufoss sentrum, i tillegg til det avsluttende bakkeløpet i Målselv fjellandsby 21. juli.

‒ Vi som arrangør samarbeider tett med kommunene og næringslivet her. Sammen tilbyr vi en opplevelsespakke som skal friste hele familier, ikke bare de med bensin i blodet. Så vi håper at riktig mange vil bruke noen dager av ferien sin her, sier Per Christian Håveødegård, som både sitter i sportskomiteen og er speaker under bakkeløpet.

Følg bil24 på Facebook

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,815FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker