Annonse
Hjem Motorsport Solberg nest best blant racing-legendene

Solberg nest best blant racing-legendene

Kun den tidligere formel 1-føreren David Coulthard klarte å slå Petter Solberg under helgens Race of Champions ‒ mesternes mester.

Konkurransen forkortet ROC samler mestere og legender på tvers av motorsportgrener, og i år fant førere fra blant annet formel 1, rallycross, Indycar, Le Mans 24-timer, DTM, formel 3, Nascar og rally-VM veien til Riyadh i Saudi-Arabia.

Det er med andre ord litt av en miks som møtes i ROC, som har blitt arrangert helt siden 1988 og rundet altså 30 år.

Selv om det meste handler mye om show og det å samle motorsportstjerner på tvers av grener, er det selvsagt knyttet et tonn av prestisje rundt konkurransen også.

Det står tross alt enorme skryte-rettigheter på spill når mesternes mester skal kåres.

Saken fortsetter under Annonsen

Norge var igjen representert med Petter Solberg, som hadde fire starter bak seg før helgens arrangement. Førte gang var sammen med broder Henning på Wembley i 2007, og da stilte også Norge med eget lag i lagkonkurransen.

Og der er i nettopp lagkonkurransen Solbergs eneste seier i ROC har kommet.

Vant med Le Mans-legende

Sammen med den danske Le Mans-legenden Tom Kristensen representerte de Norden i 2014, og duoen gikk like godt helt til topps i kamp mot en rekke sterke team. Kristensen er for øvrig den mestvinnende i 24-timersløpet Le Mans med ni seire, den siste i 2013. Han deltok også i årets ROC.

Verken Kristensen eller Solberg har vunnet ROC individuelt, og av de to var det Solberg som kom lengst i årets utgave.

Nordmannen, verdensmester i rally tilbake i 2003 og verdensmester i rallycross i 2014 og 2015, var virkelig på hugget.

Han vant alle løpene på vei mot finalen, og slo i den innledende gruppen den lokale saudiarabiske føreren Ahmed Bin Khanen, den regjerende Indycar-mesteren Josef Newgarden og WRC-fører Yazeed Al-Rajhi.

Rallycrossføreren imponerte virkelig under ROC, ettersom det å kjøre på asfalt ikke er hans spesialitet. Men Solberg hadde dog en forklaring på hvorfor han var så suveren.

‒ Det må være brillene. Nå ser jeg hvor jeg kjører, gliste han og rettet på sine helt nye briller.

Slo ut lagkameraten

I første utslagsheat ventet den svenske regjerende europamesteren i formel 3, svenske Joel Eriksson. Den unge asfalteksperten var sjanseløs mot Solberg på den asfalterte rundbanen laget inne i den imponerende King Fahad International Stadium i Riyadh.

I semifinalen ventet faktisk Solbergs lagkamerat i rallycrossteamet PSRX Volkswagen Sweden, den regjerende WRX-mesteren Johan Kristoffersson. Svensken slo stort sett Solberg under hele WRX-sesongen i fjor, men denne gang fikk svensken stryk. Solberg knuste lagkameraten, og gikk dermed til finalen.

Der ventet den tidligere formel 1-føreren David Coulthard, som i sin semifinale slo ut Tom Kristensen på en imponerende måte.

Skotten har 13 seire bak seg i formel 1, og har også vunnet ROC en gang tidligere. Faktisk samme år som Solberg og Kristensen tok lagtittelen, altså i 2014.

Årets finale ble dog aldri spennende. Coulthard håndterte asfaltbanen perfekt, og vant de to første løpene ganske enkelt. Dermed var det ikke noe poeng å kjøre det tredje løpet, ettersom dette handlet om å bli best av tre løp.

Men Volkswagen Polo-føreren deppet ikke altfor mye etter finaletapet.

‒ Gratulerer til David med sin andre seier i ROC, sa nordmannen og overrakte briten et par kjørehansker i gave.

‒ Dette var første gang jeg kom meg til finalen i Race of Champions, og jeg ville virkelig vinne. Men til slutt kom jeg til kort, og David er en verdig vinner. Det har vært veldig morsomt å delta i denne fantastiske konkurransen, og å kjøre mot alle disse store motorsportførerne.

Coulthard har blitt en skikkelig motorsportvenn etter at han la opp i 2008, og den sympatiske skotten var av de mer ydmyke vinnerne.

‒ Jeg måtte kjempe skikkelig hardt, og hjertet banker skikkelig nå. Så takk til Petter for et skikkelig race. Han er en stor idrettsmann og en stor mester, sa den tidligere Williams-, McLaren- og Red Bull-føreren.

Kommer tilbake

I lagkonkurransen var det Tyskland som vant med langdistanse-mesteren Timo Bernhard og DTM-mesteren René Rast. Duoen slo det søramerikanske paret bestående av den tidligere Monaco Grand Prix og Indy 500-vinneren Juan Pablo Montoya fra Colombia og Indy 500-vinner Helio Castroneves. Brasilianeren er en mann med mange talenter, og har blant annet vunnet «Danser med stjerner» i 2007. Jepp. Men han er nok stoltere av å ha vunnet Indy 500 tre ganger.

Team Norden med Solberg og Kristensen ble slått ut i semifinalen av det søramerikanske paret.

ROC består av en rekke forskjellige biler som alle må kjøre, og i år var det biler som Vuhl 05 (ROC-versjon), Ariel Atom Cup, Xtreme Pickup, Whelen Nascar, KTM X-Bow Comp R og en spesialbygd ROC-bil.

Her er et tilbakeblikk på den actionfylte helga. Få det med deg, og på slutten kommer også klipp fra finalen:

I fjor ble konkurransen avholdt i Miami, og ble faktisk vunnet av Montoya. Så kolombianeren kan virkelig kjøre bil.

Petter Solberg jakter altså sin fortsatt sin første seier. Og han er som kjent ikke typen som gir opp.

‒ Jeg kommer tilbake. Garantert, sa han. Og smilte.

Og det gjorde alle andre også. For det handler både om fart og moro i mestermøtet Race of Champions.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,775FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker