Annonse
Hjem Motorsport Solberg har skapt et «monster»

Solberg har skapt et «monster»

Petter Solberg ble verdensmester de to første sesongene i WRX, og herjet til tider med konkurrentene. Men ikke så mye som lagkamerat Johan Kristofferson nå gjør.

Etter Solbergs to VM-titler fikk svenske Mattias Ekström virkelig fart på sin Audi-støttet satsing, og tok tittelen i fjor. En meget skuffet Solberg måtte ta grep.

Spydeberg-mannen skrotet den private Citroën-satsingen, og erstattet den med en offisiell satsing fra Volkswagen Sverige.

Med på laget fikk han en svært lovende Polo GTI, og en svært lovende svenske ved navn Johan Kristofferson.

Kristofferson er absolutt ingen nykommer i verken World Rallycross (WRX) eller motorsport. Han er tross alt sønn av Tommy Kristofferson, som hadde en drøss med durabelige dueller mot vår egen Mr. Rallycross, Martin Schanche. De gikk han for øvrig for det meste tapende ut av.

Saken fortsetter under Annonsen

Etter at Johan Kristofferson tok fem(!) titler i 2012 (blant annet STCC-vinner med Polo), gikk han fra asfaltracing til rallycross og EM. I 2014 debuterte han i WRX med en Polo, og tok sin første seier i åpningsrunden for 2015-sesongen i Portugal.

Så da Volkswagen Sverige ville satse på Solberg i år, gjorde de det ved å smelte inn det svenske laget Marklund som Kristofferson kjørte for.

Solberg ble sjefen, Kristofferson ble lagkamerat.

Og hvilken kombinasjon det har blitt. Med Solbergs blikk for tekniske løsninger og oppsett på bilene, og Kristoffersons råe kjøretalent kan den norske sjefen bare glemme VM-tittelen i år. Kristofferson har på det nærmeste avgjort allerede.

Søndag tok svensken sin femte seier for sesongen da han vant den regntunge runden i Frankrike, og har nå vunnet over halvparten av de ni rundene som er kjørt. Dette var hans sjuende seier totalt.

Og seieren i Frankrike var hans fjerde strake, etter å ha vunnet rundene i Hell i Norge, Höljes i Sverige og runden i Canada. Det har aldri noen klart før han.

Det vises også på totalstillingen. Kristofferson har 241 poeng, Solberg på andreplass har 195 og Ekström på tredje har 180 poeng.

Det var vått og glatt under runden i Frankrike, hvor publikum heiet fram Sebastien Loeb. Men til slutt var det bare en fører det handlet om, og Kristofferson vant som han ville foran Loeb og Ekström. Solberg fikk dekkproblemer, og endte på femteplass i finalen.

‒ Jeg må få takke Petter. Han deler på alt, og kommer med uvurderlig råd. Jeg har aldri vært så komfortabel i regn som i dag, og vi hadde en super bil, sa Kristofferson etter seieren.

Senior Kristofferson var også raskt ute med å hylle Solberg.

‒ Uten hans hjelp hadde det aldri gått så bra. Det er litt av en type, sa Tommy Kristofferson.

Solberg selv har innsett at VM-tittelen er ute av rekkevidde, men har uansett et mål om å ta lagtittelen med sitt nye team, PSRX Volkswagen Sweden.

‒ Vi har tatt kjempesteg med bilen, og det er positivt for laget. Vi har satt oss et mål for sesongen, og gir 110 prosent for tittelen, sa Solberg.

Og la til:

‒ Og for Johans tittel også, selvsagt!

Neste WRX-runden er 15. september i Riga, Latvia. Og «Monster»-jentene som omkranser vinnerne kan like gjerne gjøre seg klare til å hylle en annen type monster. Kjøre-monsteret Johan Kristofferson.

  1. Solberg virker som en bra mann. Stort av han å unne andre suksess også, og å bidra til andres suksess. Litt utypisk janteloven. Liker det!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker